x Oud archief

CryptoCom wordt officiële sponsor van FIFA World Cup 2022 in Qatar

cryptostheen 1 min lezen

FIFA, een internationaal bestuursorgaan voor veel grote voetbaltoernooien, heeft aangekondigd dat cryptobeurs Crypto.com een officiële sponsor zal zijn van de volgende World Cup (WK) in Qatar.

In een aankondiging zei de vereniging dat de branding van CryptoCom zowel binnen als buiten de stadions zal verschijnen voor de FIFA World Cup Qatar 2022, gepland om te beginnen in november. De cryptobeurs biedt gebruikers de mogelijkheid om wedstrijden bij te wonen en officiële merchandise te winnen als onderdeel van het sponsorschap.

Volgens commercieel directeur Kay Madati van de FIFA zal de deal helpen om de spelen “op een wereldwijde schaal” te laten groeien, waarbij de partnerschappen van CryptoCom met andere entiteiten over de hele wereld worden aangehaald. In november sloot de beurs een overeenkomst om het Staples Center in Los Angeles voor 20 jaar om te dopen tot de Crypto.com Arena. De cryptocurrency exchange is ook een samenwerking aangegaan met de Australische Football League (AFL) voor een bedrag van $25 miljoen, heeft een sponsorovereenkomst van $100 miljoen gesloten met de Formule 1 (F1) en heeft een 10-jarige sponsorovereenkomst van $175 miljoen gesloten met het Ultimate Fighting Championship (UFC).

Hoewel de handel in cryptomunten, waaronder Bitcoin (BTC), grotendeels illegaal is in Qatar sinds de centrale bank van het land in 2018 een verbod aankondigde – en in januari 2020 opnieuw werd bevestigd door de Qatar Financial Centre Regulatory Authority – zal CryptoCom waarschijnlijk een meer internationaal publiek bereiken gezien de populariteit van voetbal op het wereldtoneel. De FIFA meldde dat meer dan 3,5 miljard mensen keken naar de 2018 FIFA World Cup in Rusland, met meer dan een miljard kijkers naar de finale tussen Frankrijk en Kroatië.

Met minder dan acht maanden tot het WK begint, is het evenement overschaduwd door beschuldigingen van corruptie en omkoping die teruggaan tot het biedingsproces voor Qatar 2022. In april 2020 klaagde het Amerikaanse ministerie van justitie drie personen aan die verbonden waren aan “de betaling en ontvangst van steekpenningen en smeergeld” voor de selectie van landen om het WK te organiseren, waaronder in Rusland in 2018 en het aankomende toernooi in Qatar. Daarnaast heeft de internationale niet-gouvernementele organisatie Human Rights Watch melding gemaakt van misbruik en erbarmelijke omstandigheden voor arbeiders die zijn ingehuurd om de infrastructuur voor het evenement te bouwen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.