1 maart 2021

Cryptocurrencies herstellen na slechtste week in een jaar voor Bitcoin

Beleggers die vandaag hun cryptocurrency portefeuilles openen, zullen opgelucht ademhalen nu de relatieve rust lijkt terug te keren bij Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

De marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies herstelt zich na een brute beweging van vorige week, met een stijging van 8% in de afgelopen 24 uur tot $1,5 biljoen. Tijdens de correctie daalde het tot $1,3 biljoen, een week eerder was het ten noorden van $1,7 biljoen.

De prijs van Bitcoin (BTC) herstelde zich reeds met bijna 9% op 1 maart na een scherpe daling tijdens het weekend.

Er zijn verschillende redenen mogelijk waarom de prijs van Bitcoin zich de afgelopen 24 uur snel herstelde. Ze omvatten de herstellende wereldwijde aandelenmarkt, stijgende Coinbase-premie en een typische weekendomkering.

BTC / USDT (4-uursgrafiek) - Binance // Bron: Tradingview

De wereldwijde aandelenmarkt begon te herstellen zodra de markt op maandag 1 maart werd geopend.

De aandelenmarkt zakte de afgelopen week in door de stijgende rentecurve van de 10-jaarlijkse US Treasury Yields. Naarmate de obligatiemarkt herstelde, zagen de risicovolle activa, zoals aandelen, een terugval.

Het rendement op de schatkist-reserves is het rentetarief dat de Amerikaanse overheid betaalt om gedurende verschillende perioden geld te lenen. Elk van deze schuldbewijzen (T-obligaties, T-bills en T-notes) heeft een ander rendement; schuldbewijzen met een langere looptijd hebben doorgaans een hoger rendement dan schuldbewijzen met een kortere looptijd. De rente op staatsobligaties weerspiegelt hoe beleggers denken over de economie; hoe hoger de opbrengsten van langetermijn-instrumenten, hoe optimistischer hun vooruitzichten.

Holger Zschaepitz, zei dat de wereldwijde risicomarkten de week sterk begonnen toen de obligatierente versoepelde. Hij zei:

"Wereldwijde risicovolle investeringen beginnen de week op de voorgrond met een stabiele obligatierente. De 10-jaarsrente van Australië daalde met 25 basispunten, de 10-jaarsrente van Duitsland met 3 basispunten hoger dan de inflatiecijfers. De Amerikaanse 10-jaarsrente bleef stabiel op 1,41%. Na het bloedbad van vorige week is de versoepeling van de obligatierente een grote opluchting. Goud stijgt naar $1757. #Bitcoin op $46,8k."

Hoewel Bitcoin wordt beschouwd als een veilige haven en een waardeopslag (store of value), beweegt het vaak samen met de risicovolle markten.

Deze trend doet zich voor omdat de marktkapitalisatie van Bitcoin nog steeds rond de $1 biljoen schommelt. De waardering van Bitcoin is relatief laag in vergelijking met andere veilige haven -activa zoals goud. Daarom is de kans groter dat het meer wordt beïnvloed door macrofactoren, althans op korte termijn.

Analisten bij Santiment legden uit:

"De relatie tussen de prijs van #Bitcoin en traditionele aandelen blijft hoger dan de historische norm. Zoals we in eerdere gegevensstudies hebben opgemerkt, zijn de rally's van $BTC meestal het meest prominent wanneer deze correlatie negatief wordt, zoals in december 2020."

Bitcoin prijsschommeling met de S&P 500 // Bron: Santiment

Het gelijktijdige herstel van de wereldwijde aandelenmarkt en cryptocurrencies volgde op een kleine correctie in de cryptomarkt tijdens het weekend.

Historisch gezien, wanneer de prijs van Bitcoin in het weekend hard daalt, ziet BTC vaak een opluchtingsrally in de week daaropvolgend.

Dit komt waarschijnlijk omdat er in het weekend over het algemeen minder volume is. Daarom kan de trend sterk veranderen wanneer er een nieuwe wekelijkse candle opduikt.

Stijgende Coinbase Premium

Afgelopen dag herstelde de Coinbase-premie tot ongeveer $100. Voorafgaand aan de trendommekeer verkocht Coinbase tegen een lagere prijs dan Binance, wat betekende dat er een sterke verkoopdruk vanuit de VS kwam.

Coinbase Pro Premium Index // Bron: CryptoQuant

Wanneer de prijs van Bitcoin lager wordt verhandeld op Coinbase, is dit een teken van bearishness op korte termijn, omdat het Amerikaanse dollarpaar van nature hoger handelt dan Tether.

Op basis van de herstellende trend op de aandelenmarkt en de constant hoge Coinbase-premie heeft de cryptomarkt in de nabije toekomst een goede kans om deze week weer op te knappen.

Sterke activiteit van whales // Bron: Whalemap

Whale-clusters van Whalemap laten ook zien dat $46.000 en $56.000 op korte termijn de belangrijkste ondersteunings- en weerstandsniveaus zijn.

Omdat Bitcoin sterk herstelde van $46.000, is de kans groot dat het in de volgende impulsgolf naar $56.000 zou stijgen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

01/03/2021 - 17u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram