7 januari 2021

Cryptocurrency markt is nu meer dan $1 biljoen waard

Ongeveer 1% van al het geld in de wereld wordt nu bewaard in Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies.

De totale marktkapitalisatie - of de gecombineerde prijs van alle cryptocurrencies die momenteel in omloop zijn - is net boven de $1 biljoen gestegen, lieten de gegevens van Coinmarketcap en CoinGecko zien.

Hoewel het moeilijk te zeggen is of dit allemaal cryptocurrencies zijn, is dit weer een belangrijke mijlpaal voor de 4.186 tot 6.124 digitale activa die de datawebsites volgen.

Achter deze mijlpaal schuilt opnieuw een financiële crisis, die ervoor zorgde dat geld naar de veilige havens van goud stroomde, maar ook van goud zijn digitale equivalent ervan: Bitcoin. Nu de winsten van BTC in altcoins beginnen te stromen, zijn we waarschijnlijk aangekomen bij een ​​grotere diversiteit en een meer gelijkmatige spreiding tussen activa met een grotere kapitalisatie.

Het is niet verwonderlijk dat Bitcoin de absolute leider is in termen van zijn marktkapitalisatie van bijna $700 miljard, en zo tweederde van de markt opslokt. Ethereum staat op de tweede plaats, met een marktkapitalisatie van $138 miljard. Dit zijn met name de enige twee crypto's - althans tot nu toe - die tot de 100 grootste activa ter wereld behoren.

Volgens veel marktspecialisten is $1 biljoen nog maar het begin, aangezien mensen zullen blijven zoeken naar manieren om de waarde van hun activa te behouden of te verhogen.

Al 5.000 jaar gebruiken mensen één of andere vorm van valuta. Voordien ruilden ze goederen. Hoe dan ook, al duizenden jaren hebben mensen waarde erkend en zijn ze ongelooflijk vindingrijk en creatief geweest in hun manieren om waarde te verhogen, of op zijn minst, het behouden van hun nettowaardeposities. Mensen zijn nu niet anders.

Het verschil is dat het niveau van verfijning veel hoger is en dat mensen tegenwoordig aanzienlijke veel opties hebben. Omdat ze zien dat hun nettowaarde afbrokkelt als gevolg van inflatie of andere gebeurtenissen die een bepaalde devaluatie veroorzaken, zoeken ze alternatieven. En dit is wanneer Bitcoin binnenkomt.

Mensen hebben al decennia lang gedebatteerd over de vraag of goud een effectieve veilige haven of een afdekking tegen inflatie is. Met de opkomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn er nieuwe alternatieven. Bitcoin is door zijn ontwerp veilig, beveiligd, gemakkelijk verhandelbaar, kan niet worden gemanipuleerd en is inherent schaars omdat er maar een eindig aantal BTC kan worden gewonnen.

Cryptocurrencies zijn niet verantwoordelijk voor het vergroten van het wereldwijde nettovermogen. Bitcoin en anderen zijn in die zin volgens velen ‘gewoon de begunstigden van mensen die beslissingen nemen om activa van de ene activaklasse naar de andere te verplaatsen om de waarde van hun nettowaarde te behouden’.

Volgens verschillende schattingen is de waarde van al het geld in de wereld ongeveer $95 biljoen - met crypto ongeveer 1% daarvan. Het is geen perfecte vergelijking om Bitcoin met geld te vergelijken (het kan in plaats daarvan als een activum worden gezien), maar het biedt een manier om het in perspectief te plaatsen. En sommige van die fondsen stromen voortdurend naar digitale activa, omdat mensen dus gewoonweg op zoek zijn naar alternatieven voor fiat

Op basis van dit idee kunnen op lange termijn nog miljarden en miljarden dollars aan waarde blijven verschuiven naar Bitcoin en andere cryptocurrencies terwijl mensen proberen hun nettowaarde te behouden en te vergroten.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


07/01/2021 - 07u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram