Markten

Cryptodominantie van bitcoin bereikt hoogtepunt van 2 jaar

Bitcoin maakt een comeback en herovert de marktdominantie die twee jaar geleden verloren ging met prijzen die de $30.000 bereikten.
cryptostheen 2 min lezen
Cryptodominantie van bitcoin bereikt hoogtepunt van 2 jaar

Te midden van wereldwijde economische onrust, stijgende inflatie, politieke spanningen en geopolitieke twisten, blijft bitcoin een gewilde veilige haven voor investeringen in de cryptomarkt.

Binnen het volatiele landschap van de cryptocurrency markt heeft bitcoin (BTC) een opmerkelijke stijging in waarde doorgemaakt, met een winst van ongeveer 15% in de afgelopen week. Deze stijging kan worden toegeschreven aan een reeks factoren, waaronder mogelijke ETF goedkeuringen en ander gerelateerd nieuws.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de baanbrekende cryptocurrency moeten hun volledige impact op de bredere cryptomarkt nog onthullen. Hoewel verschillende andere cryptocurrencies de afgelopen maand ook aanzienlijke winsten hebben geboekt, is bitcoin naar voren gekomen als de duidelijke koploper, waardoor veel altcoins kapot zijn gegaan en de waarde in BTC aanzienlijk is gedaald.

ETH/BTC (daily chart)

Bitcoin herovert dominantie

Bitcoin heeft lang zijn positie behouden als de dominante cryptocurrency, zelfs te midden van een neerwaartse trend in de afgelopen twee jaar. Recente marktgegevens van deze week laten echter een prijsstijging zien van 10% op maandag, hoewel die deels werd veroorzaakt door verkeerde informatie over de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Deze recente stijging heeft bijgedragen aan een indrukwekkende stijging van 125% in de prijs van bitcoin sinds de bodem van de markt in 2022. Gegevens tonen aan dat het aandeel van bitcoin in de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies het hele jaar door gestaag is gestegen, beginnend bij 38% en stijgend naar 54,51% op het moment van schrijven.

BTC.D (daily chart)

Ondanks het feit dat de cryptomarkt sinds eind vorig jaar een langdurige "winter" doormaakte, heeft bitcoin een opmerkelijke veerkracht getoond door een prijsstijging van 71% te leveren sinds het begin van 2023.

Bitcoin's voortdurende koersontwikkeling in de digitale wereld

Terwijl cryptobeleggers hun toevlucht zoeken door onzekerheden in regelgeving en andere risico's, wordt bitcoin nog steeds gezien als een bescherming tegen deze uitdagingen. Tegen de achtergrond van wereldwijde economische volatiliteit, stijgende inflatie, politieke instabiliteit en geopolitieke spanningen biedt BTC een veilige haven voor beleggingen in cryptocurrencies, die vaak worden vergeleken met digitaal goud.

Deze digitale activa bieden een schijn van stabiliteit en weerspiegelen historische prijstrends. Experts verwachten dat de consolidatieperiode van bitcoin ten einde loopt nu de prijs stijgt tot boven $33.000, van $28.500 in slechts enkele dagen.

De prijs van BTC steeg van $27.5k naar $30k in minder dan 30 minuten als reactie op het valse bericht over de goedkeuring van BlackRock's Bitcoin spot ETF.

Terwijl het digitale rijk wacht op de goedkeuring van de ETF, is er een mogelijkheid dat de prijs van bitcoin de $40.000 zou kunnen overschrijden tegen 2024, gedreven door het bullish marktsentiment. Ondanks de aanvankelijke neerwaartse trends is Bitcoin klaar voor een nieuw tijdperk nu de SEC de goedkeuring van ETF's overweegt, waarmee een brug wordt geslagen tussen het traditionele financiële systeem en de digitale wereld. Deze stap zou handelaren ook realtime inzicht geven in de prijsbewegingen van bitcoin.

Terwijl we de prijs van bitcoin naar nieuwe hoogten zien stijgen, overheerst een combinatie van optimisme en voorzichtigheid, in gedachten houdend hoe markten plotseling kunnen omslaan.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.