28 februari 2021

Cryptofonds uit Dubai verkoopt $750 miljoen in Bitcoin om twee Altcoins te kopen

Een crypto-investeringsbedrijf met $1 miljard aan activa onder beheer verkoopt Bitcoin om zijn positie in twee van de grootste altcoins op basis van marktkapitalisatie te versterken.

Managing director Prakash Chand van het in Dubai gevestigde bedrijf FD7 Ventures zegt dat Bitcoin mogelijk een first-mover -positie (concurrentievoordeel als eerste speler op de markt) heeft bereikt als een digitale waardeopslag.

Hij gelooft echter dat andere projecten de toonaangevende cryptocurrency zullen overtreffen in omvang en bruikbaarheid.

"Afgezien van het feit dat Bitcoin als eerste op de markt kwam en het in de samenleving betekenis heeft gegeven als een opslag van waarde, denk ik dat Bitcoin eigenlijk vrij nutteloos is."

Chand zegt dat het bedrijf van plan is om $750 miljoen in Bitcoin te verkopen om zijn blootstelling aan Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) te vergroten, die volgens hem de basis vormen van het nieuwe internet en Web 3.0.

FD7 Ventures

Hij noemt Ethereum ook als een crypto-activum dat de komende jaren Bitcoin zou kunnen vervangen.

"Ik heb het geluk gehad om veel tijd door te brengen met de slimste koppen in crypto en ik durf te wedden dat Ethereum, Cardano en Polkadot de komende jaren waardevoller zullen zijn dan Bitcoin."

FD7 Ventures zegt dat het al begonnen is met het verkopen van zijn positie in Bitcoin en verwacht de conversie naar Cardano en Polkadot eind maart af te ronden.


28/02/2021 - 21u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram