x Oud archief

Cryptomarkt dipt samen met traditionele markten na negatief nieuws over het op één na grootste vastgoedbedrijf van China

cryptostheen 2 min lezen

De Chinese journalist Colin Wu, die over alles verslag uitbrengt wat met de cryptomarkt te maken heeft, heeft getwitterd dat de beurs van Hongkong een duik heeft gemaakt. Met name de Hang Seng index van Hongkong die bijna 7% verloor en daarmee een 52-wekelijks dieptepunt bereikte.

Volgens Colin Wu is het bloedbad waarmee de wereldwijde cryptomarkt te maken heeft, veroorzaakt door de daling van de aandelen van Evergrande Real Estate Group (HKD) met 10,24%.

Daaraan voorafgaand daalde de index ook al met 17%. Volgens de 2021 Fortune Global 500 List, is de Evergrande Real Estate Group de op één na grootste vastgoedontwikkelaar in China naar omzet. Het is ook de 122e grootste groep in de wereld naar winst.

Ook andere vastgoedgiganten uit Hongkong, zoals Henderson Land Development Co, werden geconfronteerd met een massale verkoop van hun aandelen.

Volgens Wu heeft Evergrande schulden ter waarde van bijna $2 biljoen. De groeiende bezorgdheid over de schuldencrisis van één van de grootste vastgoedbedrijven heeft een brede waaier van markten getroffen: van bankaandelen tot dollarobligaties en ook aandelen van Ping An Insurance Group Co.

Bitcoin wordt geconfronteerd met een half miljard dollar aan liquidaties nu het Chinese nieuws de cryptocurrency markt bereikt

De grootste cryptomunt ter wereld is met meer dan 10% gedaald, van een dagelijks hoogtepunt van ongeveer $47.300 tot $42.450.

Bitcoin was verantwoordelijk voor een enorme hoeveelheid liquidaties ter waarde van maar liefst $493 miljoen in de afgelopen 24 uur. Alleen al op de derivatenmarkt van Bybit werd een meerderheid van alle posities in BTC geliquideerd: $276 miljoen. De volledige cryptomarkt zag in de afgelopen 24 uur opnieuw ruim meer dan één miljard dollar aan liquidaties.

Liquidaties bij cryptobeurzen // Bron: Bybt.com

On-chain data tonen meerdere stijgingen (+ 5.000 BTC in de afgelopen 24 uur) van de muntenvoorraad op cryptobeurzen, wat kan leiden tot een verdere sell-off als Bitcoin niet terug kan stijgen en standhouden boven het ondersteuningsniveau van $45.000. Op het moment van schrijven, wordt de toonaangevende digitale munt verhandeld rond $43.900.

De altcoins staan vandaag ook in het rood met dubbelcijferige verliezen tot -20% na een pijnlijke klap te hebben gekregen van het nieuws over Evergrande Real Estate Group.

Toch blijft de crypto community de dip kopen. Zoals te zien was in de tweet van de president van El Salvador, Nayib Bukele, dat de regering van het land nog eens 150 BTC had gekocht en nu een totaal van 700 Bitcoin bezit.

In het weekend liet de president zich positief uit over dat 1,1 miljoen inwoners de lokaal ontwikkelde Chivo Bitcoin wallet hadden gedownload. Elk van hen ontving $30 aan BTC voor het nemen van die stap.

[mcrypto id=”8342″]

20/09/2021 – 16u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.