7 maart 2021

Cryptomarkten stabiliseren en maken einde aan vervelende terugval

Ondanks onzekerheid over speculatieve activa afgelopen week, blijven cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum langetermijninvesteerders aantrekken.

Het is een week van ups en downs geweest voor cryptocurrency-investeerders, terwijl de prijs van Bitcoin pingpong blijft spelen onder invloed van macro-economische gebeurtenissen en een groeiende institutionele interesse. De markt lijkt zich echter te stabiliseren na een hevige correctie eind vorige maand.

Na voor de tweede keer dit jaar afgelopen donderdag voor de tweede keer kort $50.000 te hebben overschreden, daalden de prijzen van Bitcoin de volgende dag, waardoor de valuta zaterdag vanaf 12 uur UTC wegzakte naar een prijs van $47,7k. Om vervolgens in de avond de prijsbeweging van Ether achterna te gaan, met een stijging boven de $49k.

Historische prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

De volatiliteit van Bitcoin is nauw verbonden met het vertrouwen van investeerders in de Amerikaanse economie. Voor het ingaan van een nieuwe maand kregen technologie-aandelen en de prijzen van cryptocurrencies allebei een klap, omdat de groei van de rente op Amerikaanse staatsobligaties ervoor zorgde dat meer speculatieve activa, zoals aandelen in de technologiesector en cryptoprijzen, omhoog gingen.

De onenigheid bleef zich afgelopen week afspelen. Op de Wall Street Journal Jobs Summit op donderdag suggereerde Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, dat het monetaire beleid van de Amerikaanse Centrale Bank niet snel zal veranderen. De prijs van Bitcoin daalde die dag met 5%.

Beter nieuws volgde snel nadat cloudservice-provider MicroStrategy, onder leiding van CEO en Bitcoin bull Michael Saylor, nog eens $10 miljoen dollar aan Bitcoin kocht, waardoor zijn cryptoportefeuille oploopt tot maar liefst $4,4 miljard.

Daarnaast zei de CEO van crypto exchange Kraken, Jesse Powell, in een interview met Bloomberg dat de prijs van Bitcoin van $1 miljoen “zeer redelijk'' was en dat de munt uiteindelijk tot in het oneindige zou kunnen reiken ten opzichte van de Amerikaanse dollar, waarvan hij gelooft dat deze in verval is.

Historische prijsgrafiek van Ethereum (ETH) // Bron: Coingecko

Hoewel veel ogen op Bitcoin waren gericht, steeg de prijs van ETH zaterdag met meer dan 8% om de dag te eindigen op $1.650.

Een groot deel van de stijging kan worden gekoppeld aan opwinding over een aanstaande upgrade van de Ethereum blockchain. EIP-1559 staat gepland om in juli live te gaan en belooft de veranderlijke en hoge transactiekosten van Ethereum zowel te verlagen als te stabiliseren.

Een aantal ETH-fondsen die eind januari werden gelanceerd door Mike Novogratz zijn crypto-investeringsbedrijf, Galaxy Digital, kende deze week ook een vliegende start en verzamelde meer dan $32 miljoen sinds ze opengesteld werden voor investeerders.

Elders op de cryptomarkt vertonen de prijzen dit weekend een grote variatie. Het token ADA van Cardano daalde van de ene op de andere dag bijna 4%, wat het op een prijs van $1,14 bracht. De munt is de afgelopen week 16% gedaald. Slechts zeven dagen geleden zat ADA op zijn ATH van $1,48 terwijl bijna elke andere crypto daalde. De langverwachte 'Mary' hard fork van Cardano kwam en ging op 1 maart en veranderde weinig om de neerwaartse trend te stoppen, ondanks dat Cardano een multi-asset blockchain is geworden in de hoop te concurreren met Ethereum.

Het gelijknamige token van THETA is vandaag met 10% gedaald maar wist zich kort daarna terug volledig te herstellen. Het kost $4,18, dit is 30% hoger dan vorige week, waardoor het nipt in de top 20 komt. Afgelopen week kwam bekend dat Sony Europe de stappen volgt van Global 500 -bedrijven zoals Google en Samsung door zich aan te sluiten bij het validator-programma van het Theta-netwerk.

Met uitzondering van Ethereum zijn de prijzen in de top 10 over het algemeen gestabiliseerd. Litecoin staat op $185,21, een stijging van bijna 2% in de afgelopen 24 uur. Het token DOT van Polkadot bleef stabiel en werd verhandeld tegen een prijs van $34.

Dus hoewel de markten goede en slechte dagen kunnen hebben, blijft crypto onverschrokken in de mainstream doordringen.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

07/03/2021 - 01u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram