3 november 2020

De centrale bank van Australië noemt "Ethereum" om CBDC te onderzoeken

De centrale bank van Australië noemde onlangs het woord "Ethereum" in een aankondiging van een nieuw partnerschap.

Met alle institutionele aandacht voor Bitcoin de laatste maanden, heeft Ethereum weinig aandacht gekregen van wereldwijde bedrijven en regeringen. Maar sinds kort komt er hier terug verandering in.

Voor het eerst opgemerkt door Ethereum-analist en marketeer Anthony Sassano, heeft de centrale bank van Australië zojuist een samenwerking aangekondigd met Commonwealth Bank, National Australia Bank, Perpetual en ConsenSys Software.

Dit partnerschap zal zich richten op een mogelijke implementering van een centrale bank digitale valuta (CBDC) op basis van blockchain (gedistribueerde ledgertechnologie) voor de Australische economie.

De betrokkenheid van ConsenSys is belangrijk aangezien het project de ontwikkeling omvat van een proof-of-concept (POC) voor de uitgifte van een getokeniseerde vorm van CBDC die kan worden gebruikt door deelnemers in de groothandelsmarkt voor de financiering, afwikkeling en terugbetaling van gesyndiceerde leningen."

Dit systeem zal gebaseerd zijn op Ethereum, aldus het persbericht. Dit zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met Quorum, voorheen eigendom van JPMorgan. Quorum is een op bedrijven en de overheid gericht blockchain-protocol dat is gebaseerd op Ethereum-technologie, maar wat decentralisatie opoffert voor een toename van de transactiesnelheid.

"Hoewel de argumenten voor het gebruik van een CBDC in deze markten een open vraag blijven, zijn we verheugd om samen te werken met industriële partners om te onderzoeken of er een toekomstige rol is voor een groothandel CBDC in het Australische betalingssysteem."

De aankondiging maakt deel uit van een voortdurende ommezwaai voor de ACB als het gaat om het CBDC-beleid. Op 14 oktober zei het hoofd van het betalingsbeleid bij de ACB dat de bank onderzoek zou blijven doen naar CBDC's, ondanks dat de financiële instelling beweerde dat er geen sterke redenen waren om er in september één uit te geven.

Als alternatief voor de uitgifte van een CBDC heeft de bank gewezen op het succes van het efficiënte, real-time nieuw betalingsplatform van het land en verklaard dat ze bereid is toegang te verlenen tot fiat-bankbiljetten "zolang Australiërs ze willen blijven gebruiken".

Dit project zal naar verwachting eind 2020 worden afgerond, waarna in de eerste helft van 2021 een rapport zal worden opgesteld over CBDC's.

Adam Cochran, een partner bij Metacartel Ventures en een adjunct-professor aan het Conestoga College in Canada, ontdekte dat prominente bedrijven in Ethereum investeren toen hij naar de top 10.000 ETH-wallets keek.

Zijn team identificeerde 'portefeuilles die verband houden met grote spelers zoals JPMorgan Chase, Reddit, IBM, Microsoft, Amazon en Walmart' die posities opbouwen in verschillende cryptocurrencies.


3/11/2020 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram