x Oud archief

De centrale bank van Duitsland werkt aan een blockchain project, maar het is geen CBDC

cryptostheen 1 min lezen

Volgens een openbare bekendmaking in het publicatieblad van de Europese Unie werd Ocean Protocol, een non-profit stichting uit Singapore, ingehuurd om een ​​gedecentraliseerd netwerk voor de centrale bank van Duitsland op te zetten.

De Duitse Bundesbank zei dat het Ocean-protocol, een project met relatief beperkte bekendheid, vooral werd gekozen omdat zij de enige mogelijke aannemer voor de klus waren, daarbij verwijzend naar een “gebrek aan vergelijkbare concurrenten”.

De Bundesbank heeft in de publicatie uiteengezet dat het hoofddoel van het project is om een ​​”gedecentraliseerde netwerkbenadering op te zetten, die deelnemers een permanente, symmetrische gegevenstoegang biedt voor de realisatie van real-time updates van statistieken met behoud van de datasoevereiniteit”.

De instelling verwacht hand in hand te werken met het Ocean-protocol om een ​​platform te bouwen voor het veilig publiceren, overdragen en gebruiken van openbare en privégegevens.

Op 21 oktober werd bekend dat de Duitse centrale bank alternatieven voor een CBDC overwoog. Het is mogelijk dat deze aankondiging onze eerste verkenning is van wat een dergelijk alternatief zou kunnen inhouden.

In juli kondigde het Ocean-protocol aan dat ze een proefproject zouden ontwikkelen met de fabrikant van Mercedes-Benz, Daimler AG.


31/10/2020 – 3u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.