31 oktober 2020

De centrale bank van Duitsland werkt aan een blockchain project, maar het is geen CBDC

De centrale bank van Duitsland, Bundesbank, blijft flirten met blockchaintechnologie.

Volgens een openbare bekendmaking in het publicatieblad van de Europese Unie werd Ocean Protocol, een non-profit stichting uit Singapore, ingehuurd om een ​​gedecentraliseerd netwerk voor de centrale bank van Duitsland op te zetten.

De Duitse Bundesbank zei dat het Ocean-protocol, een project met relatief beperkte bekendheid, vooral werd gekozen omdat zij de enige mogelijke aannemer voor de klus waren, daarbij verwijzend naar een "gebrek aan vergelijkbare concurrenten".

De Bundesbank heeft in de publicatie uiteengezet dat het hoofddoel van het project is om een ​​"gedecentraliseerde netwerkbenadering op te zetten, die deelnemers een permanente, symmetrische gegevenstoegang biedt voor de realisatie van real-time updates van statistieken met behoud van de datasoevereiniteit".

De instelling verwacht hand in hand te werken met het Ocean-protocol om een ​​platform te bouwen voor het veilig publiceren, overdragen en gebruiken van openbare en privégegevens.

Op 21 oktober werd bekend dat de Duitse centrale bank alternatieven voor een CBDC overwoog. Het is mogelijk dat deze aankondiging onze eerste verkenning is van wat een dergelijk alternatief zou kunnen inhouden.

In juli kondigde het Ocean-protocol aan dat ze een proefproject zouden ontwikkelen met de fabrikant van Mercedes-Benz, Daimler AG.


31/10/2020 - 3u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram