29 oktober 2020

De CEO van Mastercard is bearish over Bitcoin, maar ziet toekomst in CBDC's

De inherente volatiliteit van Bitcoin maakt het slecht geschikt voor de behoeften van mensen zonder bankrekening, betoogde Ajay Banga, CEO van Mastercard.

Volgens Ajay Banga, CEO van Mastercard, wordt Bitcoin (BTC) vaak aangeprezen als een hulpmiddel dat kan helpen bij het bevorderen van financiën in achtergestelde landen, maar de aangeboren prijs- en waardeschommelingen zijn gewoon te volatiel om bruikbaar te zijn voor mensen zonder bank.

Mastercard verwerkt miljarden dollars aan dagelijkse transacties over de hele wereld en is aanwezig in meer dan 110 landen. Het bedrijf biedt wel fiat- mogelijkheden aan crypto exchanges en portefeuilles, maar heeft verder geen exclusieve aanbiedingen gedaan voor crypto- gebruikers.

Ajay Banga, CEO van Mastercard

"Bitcoin per se is volatiel in zijn waardering", zei Banga op de Fortune Global Forum -conferentie, eraan toevoegend dat iemand die financieel uitgesloten is van handel "op een manier wordt opgenomen door middel van een valuta die het equivalent van twee Coca Cola -flessen vandaag en 21 morgen?"

"Dat is geen manier om ze erbij te krijgen. Dat is een manier om ze bang te maken voor het financiële systeem,'' zei hij.

Banga's gedachten zijn vergelijkbaar met die van andere bedrijfshoofden in het afgelopen decennium - dat met het beruchte eb en vloed het moeilijk is om de digitale valuta in hetzelfde segment als fiat te positioneren.

Ondanks de woorden over Bitcoin, heeft de opkomst van stablecoins de afgelopen jaren het langverwachte volatiliteitsprobleem voor cryptocurrencies aangepakt en is het een segment dat Mastercard wil aanboren.

Banga merkte op dat de ontwikkeling van door de staat gesteunde digitale valuta - zoals het Chinese proefproject, digitale Yuan - door centrale banken "een verbetering zou kunnen zijn". Hij zei hierover: "Als fiat-valuta digitaal zou gaan, zouden ze dan nuttig zijn bij grensoverschrijdende handel en de efficiëntie daarvan verbeteren - ja zeker."

Eerder dit jaar creëerde Mastercard een testomgeving om centrale banken te helpen bij het ontwikkelen van digitale valuta. Rivaliserend bedrijf Visa heeft ook een vergelijkbare omgeving ontwikkeld voor op Ethereum gebaseerde applicaties.

Vergelijkbare andere projecten zijn de JPM Coin die wordt beheerd door de Amerikaanse bank JPMorgan, zoals Dutch Crypto News gisteren meldde. Nu blijkt dat hun eigen valuta een enorme populariteit onder klanten ziet en een snelle, transparante handelservaring biedt voor degenen die het tot nu toe hebben gebruikt.


29/10/2020 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram