x Oud archief

De grote $60k hodl is begonnen: 5 dingen om naar te kijken deze week voor Bitcoin

cryptostheen 5 min lezen

Bitcoin (BTC) ziet er wat wankel uit met het begin van een nieuwe week, aangezien $60.000 buiten bereik blijft – kan er de komende dagen iets veranderen?

Na een gemiddeld weekend dat geen nieuwe doorbraken heeft opgeleverd waar velen op hadden gehoopt, klampt Bitcoin zich vast ergens in het midden van $50.000.

DutchCryptoNews bekijkt vijf factoren die kunnen helpen bij het bepalen van toekomstige prijsprestaties.

Coinbase IPO maakt de weg vrij naar meer

De aandelenmarkten zien er vandaag op maandag 5 april niet indrukwekkend uit, waarbij veel Aziatische markten gesloten zijn vanwege de feestdagen en de futures in de Verenigde Staten weinig beweging kenden.

Na het debacle van het Suezkanaal was olie de enige grondstof die merkbaar wakker was, aangezien een beslissing van OPEC+ landen om het aanbod te verhogen, de prijzen onder druk heeft gezet.

Met een gebrek aan momentum beschikbaar, had Bitcoin daarom weinig om een ​​door macro beïnvloede prijsrun te ondersteunen, en op het moment van schrijven blijft dan ook de $60.000 weerstand bestaan.

Een belangrijke gebeurtenis waar crypto-analisten reikhalzend naar uitkijken, is de beursintroductie van Coinbase op 14 april. Zoals eerder gemeld, is het evenement een mijlpaal voor de branche, maar het kan gepaard gaan met een uitverkoop op de lanceringsdag – een gebeurtenis die we vaak zien bij andere IPO’s.

Elders bleven de stijgingen van de Amerikaanse obligatierente vorige week een punt van zorgen, waarbij hun opwaartse traject samenviel met een gebrek aan vooruitgang voor de bredere investeringsklasse die zich vaak categoriseren als ‘safe havens’.

“De herprijzing van het inflatierisico en de Amerikaanse rentetarieven, die van invloed zal zijn op de voordelige rente van toekomstige winsten en de manier waarop aandelen worden gewaardeerd, is een bron van onzekerheid”, zei Johanna Chua, hoofdeconoom bij Citigroup Global Markets, aan Bloomberg.

“De andere onzekerheid is het tempo van de vaccinaties en het virus.”

Analist: Bitcoin bevindt zich in de “$3k-5k fase” van de 2021 bull run

Bitcoin worstelt misschien om nieuwe ondersteuning te vinden, maar hodlers moeten uitzoomen voor het echte plaatje. Dat was de stemming onder analisten op maandag toen BTC / USD zakte naar $56.000.

Na vrijdag opnieuw $60.000 te hebben uitgedaagd, namen in het weekend enkele bearish bewegingen het over, met als hoogtepunt een dip naar $56.500.

Een daaropvolgende bounce werd snel gedempt, met $58.000 die op het moment van schrijven een tijdelijke weerstand vormde.

“De strijd om het ondersteunend verzet is intens”, voegde de on-chain dataservice Whalemap zondag toe over de huidige prijsacties.

“De niveaus van vorige week werken redelijk goed. Bitcoin wordt afgetopt door het niveau van $60.045, behoorlijk goed. Is dit de stilte voor de storm?”

Prijsgrafiek 24 uur van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Voor de populaire Twitter-analist William Clemente was er echter weinig reden om bearish te zijn over langere tijdsbestekken, die worden ondersteund door een reeks van positieve on-chain data.

“Deze Bitcoin Bull Run is nog lang niet oververhit op basis van meerdere on-chain indicatoren”, vatte hij samen.

“In vergelijking met 2017 lijkt het erop dat we rond het bereik van $3k-5k zitten.”

Clemente heeft een vergelijkende grafiek geüpload met de prijsstijgingen van Bitcoin in 2013 en 2017 aan de hand van de Puell Multiple, een klassieke statistiek die blijft aangeven dat er ruimte is voor groei voordat een winstgevende uitverkoop of sell-off kan beginnen.

Zo’n vroege positie in de bull-cyclus impliceert dat het grootste deel van de opwaartse prijsprestaties nog moet komen voor Bitcoin, iets dat geloof zou hechten aan enkele van de hogere eindejaarsvoorspellingen van $288.000 en meer.

BTC / USD en Bitcoin halvings // Bron: William Clemente op Twitter

Niemand” wilt verkopen

Wat betreft het verkopen van Bitcoin door miners: dit is een gewoonte die wellicht deze maand nog moet voorkomen.

Ondanks dat Bitcoin bijna recordhoogtes bereikt, naast een record hashsnelheid van het netwerk (hashrate) en een record in de moeilijkheidsgraad (mining difficulty), is er nog weinig initiatief om winst te maken op reeds gedolven munten, blijkt uit gegevens.

Samengesteld door on-chain dataprovider Glassnode, heeft de verandering van de netto positie van de miners aangegeven dat miners hun nieuw verworven munten de afgelopen week hebben behouden.

Daarentegen werd 2021 in grote lijnen gekenmerkt door een uitverkoop, vooral in januari toen Bitcoin voor het eerst $40.000 bereikte. De verkoop is sindsdien echter tot stilstand gekomen, ondanks aanhoudende – zij het langzamere – prijsstijgingen.

“Nog steeds geen verkoop, nog steeds accumulatie, duidelijke trend”, zei kwantanalist Lex Moskovski over de cijfers van Glassnode.

Verandering in netto positie van Bitcoin miners // Bron: Glassnode

Handelaren en miners lijken dan ook niet meer geïnteresseerd in het verkopen van BTC voor bijna $60.000, waardoor exchanges hun BTC-saldo aanzienlijk zien dalen.

Purpose Bitcoin ETF nadert 17.000 BTC-posities

Opvallend optimistisch deze maand zijn de instituties – en ze leggen hun geld waar hun mond is, tonen de laatste cijfers.

Met open belangstelling voor Bitcoin futuresmarkten die bijna terug nieuwe recordhoogtes hebben bereikt, blijft er een enorme vraag naar producten van institutionele kwaliteit, zij het als de prijs goed is.

Als zodanig blijft het eerste gelicentieerde Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in Canada, de Purpose Bitcoin ETF, BTC toevoegen aan zijn activa onder beheer (AUM).

Op 5 april bezat Purpose 16.462 BTC en $22,1 miljard CAD ($17,56 miljard USD) in AUM, nadat het zijn ETF pas twee maanden geleden had gelanceerd.

Purpose Bitcoin ETF BTC holdings // Bron: Bybt.com

De druk op de VS heerst om waarschijnlijk Canada te volgen door een ETF op de markt toe te staan, waarbij een dergelijk product veelvouden zal ontvangen van wat Purpose heeft kunnen halen uit instituties in zijn eigen rechtsgebied.

Dit alles zou echter ten koste kunnen gaan van een stoere institutionele speler, Grayscale, en zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

In een strijd om vergoedingen verliest GBTC mogelijk interesse voor het meer economische doel, dat één van de vele Bitcoin-aanbiedingen is die het bedrijf ondermijnen op lagere beheerkosten voor klanten.

Tijd om ‘situationeel bewustzijn’ te normaliseren

In een klassiek teken dat de mantra van “hoe langer het perspectief, hoe beter” het beste blijft voor Bitcoiners, blijft het populaire stock-to-flow prijsvoorspellingsmodel op koers voor $288.000 en hoger.

Zoals de maker, kwantanalist PlanB zondag opmerkte, herhaalt het ‘bull / bear herkenningssignaal’ van het model terloops zijn bewegingen van 2013 en 2017.

Een bijgevoegde grafiek toonde de BTC / USD spotprijs volgens het voorspelde traject, zonder enig teken dat het model ongeldig werd verklaard door een kortstondige herkauwing van niveaus minder dan $60.000.

De gebruikte hergeboorte van stock-to-flow was stock-to-flow cross-asset (S2FX), een bijgewerkte versie die Bitcoin in de context van andere macro-activa plaatst en de transformatie naar een nieuwe standaard volgt.

“Mijn favoriete kaart voor Situational Awareness”, schreef PlanB op Twitter.

“S2FX voor een ruwe langetermijnprognose (witte lijn), gecombineerd met een nauwkeurig on-chain bull / bear herkenningssignaal (kleuroverlay).”

BTC / USD stock-to-flow cross-asset (S2FX) -grafiek van 4 april 2021 // Bron: PlanB op Twitter

S2FX vraagt om een prijskaartje van $288.000 tegen het einde van 2021, wat een gemiddelde prijs vormt in de huidige halveringscyclus die rond april 2024 zal zijn voltooid. De prijspiek daarvoor zou daarentegen het dubbele kunnen zijn van het gemiddelde of $576.000, voegde PlanB toe.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8342″]

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

05/04/2021 – 14u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.