14 februari 2021

De koningen der data zouden blockchain technologie moeten gebruiken

Blockchaintechnologie en artificiële intelligentie blijven meerdere ecosystemen in een snel tempo vooruit helpen, en de tijd voor de giganten die onze data beheren is nu aangebroken.

In onze digitale wereld is onze data net zo waardevol geworden als goud of olie. Om succes te behalen, moeten bedrijven zich aanpassen aan het omgaan met hun gegevens als een handelswaar, door te handelen en er winst mee te maken. Gegevens zijn vooral waardevol als het gaat om kunstmatige intelligentie en algoritmen voor machine learning, omdat ze waarde kunnen bieden die nieuwe AI use-cases mogelijk maken.

Om een markt succesvol te laten zijn, is het essentieel om rekening te houden met de schaalbaarheid, kwaliteit en prijs van data. Dit is waar blockchaintechnologie om de hoek komt kijken, waar het marktplaatsen kan voorzien van lage infrastructuurkosten. Gegevens zijn waardevol en blockchains kunnen de infrastructuur bieden waarmee transacties economisch kunnen zijn en tegelijkertijd de privacy bevorderen, wat één van de belangrijkste aspecten van het verkopen en gebruiken van gegevens is geworden.

Blockchain gaat de markt van data veranderen

Afgelopen september werd Snowflake de grootste software-IPO tot nu toe, terwijl Salesforce, dat al veel langer bestaat, sinds 2004 openbaar is. Omdat Salesforce al tientallen jaren bestaat, was zijn uitstapje naar blockchain bijna voor de hand liggend - een bedrijf moet zich aanpassen aan de vooruitgang van de technologie om zijn plaats aan de top te behouden. Salesforce gebruikt blockchain momenteel als een laagdrempelig codeer-platform waarmee organisaties geverifieerde, gedistribueerde datasets kunnen delen via een vertrouwd netwerk van partners en derde partijen. Door blockchaintechnologie toe te passen, stellen Salesforce en Snowflake bedrijven in staat blockchainnetwerken, workflows en apps te creëren die een nieuwe ervaring aan de klant oplevert.

Technologie evolueert altijd en gaat vooruit, nooit achteruit, dus deze bedrijven zullen op de hoogte moeten blijven van trends en innovaties in het blockchain ecosysteem om te kunnen blijven concurreren. Gartner voorspelde dat "tegen 2021 ongeveer 90% van de huidige implementaties van blockchainplatforms voor ondernemingen binnen 18 maanden moeten worden vervangen" om relevant te blijven. Dit is belangrijk om te begrijpen, omdat de wereld meer gegevens produceert dan ooit tevoren dankzij de adoptie van het internet der dingen, AI en de digitalisering van het dagelijks leven.

De gegevens die via onze smartphones, laptops en horloges worden verzameld, zijn natuurlijk complexer en specifieker dan ooit tevoren, wat bedrijven zal helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen en de efficiëntie en winstgevendheid te vergroten. Het is logisch dat de technologie in de toekomst snel zal evolueren en vaker moet worden vervangen.

Hoe AI en blockchaintechnologie datamarkten zullen veranderen

Om de technologische vooruitgang door middel van blockchain en AI te bevorderen, zijn er bedrijven die autonome economische applicaties aanbieden om de besluitvorming van bedrijven te vergemakkelijken. Deze applicaties kunnen autonoom werken namens een klant en economische transacties uitvoeren om beslissingen te nemen. Klanten kopen en ruilen niet alleen waardesets, maar ze kunnen die datasets ook gebruiken om hun eigen AI te trainen.

Deze AI-voorspellingsmodellen zijn in staat om relevante en geanonimiseerde gegevens te verzamelen. Wanneer een bedrijf gegevens koopt en verkrijgt, kan het zijn model effectief trainen, dat het vervolgens kan gebruiken om nauwkeurigere voorspellingen te doen, die in elke branche kunnen worden gebruikt, wat een enorme waarde oplevert die anders niet mogelijk zou zijn zonder AI.

Blockchain die het genereren van gegevens mogelijk maakt

Hoewel het genereren van gegevens al een hele tijd bestaat en duidelijk op schema ligt om te blijven innoveren en geld op te brengen, heeft het ook te lijden gehad onder slechte interoperabiliteit, problemen met dataprijzen en privacyproblemen met een gebrek aan controle over eigendom. Het antwoord op deze belemmeringen is simpelweg de wijdverbreide acceptatie van blockchaintechnologie.

Door blockchain en artificiële intelligentie te verenigen, zou de mogelijkheid om AI-modellen te bouwen bovenop data - zonder de privacy te riskeren - ontstaan, niet alleen voor organisaties en bedrijven, maar ook voor individuen. Volgens MarketsandMarkets zal de markt voor het genereren van inkomsten met consumentengegevens naar verwachting zijn gegroeid tot meer dan $6 miljard in 2025. Deze snelgroeiende markt raakt talloze industrieën en speelt een grote rol in de groei en toekomst van technologie.

Het gebruik van de kracht van blockchain om de waarde van data in een gedecentraliseerde omgeving te ontsluiten, zal de datamarktindustrie overstijgen, veiligheid en transparantie brengen in transacties en zowel de consument als de bedrijfservaring vergemakkelijken. Hoewel gegevens nu net zo waardevol zijn als goud of olie, is privacy ook een nieuw waardevol digitaal goed, wat betekent dat de toekomst van onze wereld mogelijk niet langer in tastbare aanbiedingen ligt.


14/02/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram