16 december 2020

De prijs van Bitcoin bereikt voor het eerst in de geschiedenis $20.000 - Crypto explosie anders dan de 2017 bubbel?

De prijs van Bitcoin bereikte onlangs een recordhoogte en breekt nu nog meer records. Vandaag 16 december heeft BTC voor de eerste keer ooit $20.000 bereikt, een historische mijlpaal voor 's werelds populairste cryptocurrency.

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft op 16 december voor het eerst in de geschiedenis $20.000 bereikt. De historische en psychologische mijlpaal komt iets meer dan twee weken na het breken van zijn vorige hoogste punt ooit.

Bitcoin / US Dollar - wekelijkse grafiek (Bitstamp)

Deze rally verschilt mogelijks van 2017 om verschillende redenen die BTC zelfs kunnen helpen nog hoger te stijgen over de lange termijn. Een groeiende institutionele vraag, de traditionele beleggers die waarnemen dat BTC een waardeopslag (‘store of value’) is, en sterkere netwerkfundamentals.

De prijs van Bitcoin heeft de grens van $20.000 doorbroken, minder dan een maand na het behalen van een nieuw record. De prijs steeg tijdens een plotselinge stijging op sommige exchanges tot wel $20.900.

Het zijn een paar bewogen maanden geweest voor Bitcoin. Na in september aan een bull run te zijn begonnen - waarbij de prijs van de cryptocurrency steeg van ongeveer $10.000 naar $19.000 - crashte Bitcoin op 26 november 2020 en daalde tot $16.200. Een paar dagen later, op 30 november, brak Bitcoin uiteindelijk zijn vorige hoogste punt ooit van in december 2017.

Op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin nog steeds boven de grens van $20.000, rond $20.700. Dat is een stijging van 6% over de afgelopen 24 uur, een stijging van bijna 28% ten opzichte van het laagste punt van de recente prijscorrectie van Bitcoin onder de $17.000.

Update 00u00 UTC (daily close)
NEW ATH: $21.600

Bitcoin is niet alleen meer voor jonge, technisch onderlegde millennials. Overheden, centrale banken en grote bedrijven kunnen de waarde ervan niet langer negeren. Dat is precies waarom een paar belangrijke investeringen door grote Bitcoin-investeerders de krantenkoppen haalden in 2020.

Er zijn meerdere redenen voor het recente succes van Bitcoin, waaronder reguliere investeringen van instellingen zoals MicroStrategy, MassMutual, Grayscale... Maar volgens Changpeng Zhao, CEO van Binance, is er meer aan de hand dan grote investeerders.

"Met betere liquiditeit, gemakkelijkere samenwerking met fiat-geld en institutionele investeerders die erbij betrokken raken nu er meer regelgevende zekerheid is, is het bemoedigend voor degenen onder ons die geloven in de langetermijnkracht van cryptocurrencies om de vrijheid van geld wereldwijd te vergroten," Zei Zhao.

Belangrijk om te vermelden is dat het netwerk ook tien keer veiliger is dan eind 2017, aangezien de ‘hashrate’ en de moeilijkheidsgraad voor miners dit jaar beide nieuwe records blijven maken. De hashsnelheid geeft aan hoeveel rekenkracht er wordt besteed aan het valideren van Bitcoin-transacties en het beveiligen van het netwerk.

Totale Hash-snelheid // Bron: Blockchain.com

Vergis u niet. Er zijn zeker nog veel uitdagingen voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Deze maand kondigde Coinbase de opschorting van de margehandel aan vanwege veranderende overheidsvoorschriften. Het nieuws herinnert ons eraan dat regeringen zullen blijven proberen alles te reguleren, en tegenstanders zullen de fundamentele waarde van Bitcoin aan de kaak blijven stellen.

Toch is de toekomst voor Bitcoin en alle andere cryptocurrencies rooskleurig. Cameron en Tyler Winklevoss denken dat Bitcoin in de komende 10 jaar meer dan $500.000 per munt waard zal zijn. Een adviseur bij Citibank ziet een $300.000 Bitcoin veel eerder gebeuren.

Die cijfers lijken misschien veel te optimistisch, maar vergeet niet dat het nog niet zo lang geleden is dat Bitcoin aan $25.000 onmogelijk leek, en nu zijn we er bijna. Behalve dat vanaf nu het pad naar massale adoptie niet langer gaat over het opleiden van nieuwe investeerders, het gaat erom dat mensen, bedrijven en uiteindelijk regeringen eindelijk hun kapitaal plaatsen waar hun cryptovaluta is … en dat zullen ze allemaal eerder doen dan wij denken.

Bitcoin was nooit eerder boven de $20.000 geweest, maar de laatste keer dat Bitcoin in de buurt van deze hoogtes kwam - tijdens de bekende rally van 2017 - crashte het van iets minder dan $20.000 op 17 december 2017 tot $9.674 op 17 januari 2018. Een daling van 50%.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

16/12/2020 - 19u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram