16 april 2021

De prijs van Dogecoin is geen grapje meer, DOGE wordt 5e grootste cryptocurrency

De 'grap'-cryptocurrency Dogecoin (DOGE) is gestegen van minder dan een cent tot een prijs van ongeveer $0,38 vandaag met een 24-uurs handelsvolume van meer dan $48 miljard.

Dogecoin, opgericht in 2013 door Billy Markus en Jackson Palmer, werd aanvankelijk uitgevonden als een 'grapvaluta' op basis van de 'Doge'-meme met een Shiba Inu hond - tegenwoordig zijn de marktbewegingen van de crypto niet langer een grapje.

Wat begon als een luchtige poging om met de cryptocurrency-industrie te spotten, is niet langer een lachertje. Dogecoin (DOGE) heeft nu Uniswap (UNI), Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) en de stablecoin Tether (USDT) omgedraaid om op vrijdag de 5e grootste cryptocurrency te worden op basis van marktkapitalisatie.

Alleen al dit jaar is de 'grap'-cryptocurrency gestegen van minder dan een cent tot een prijs van ongeveer $0,38 vandaag met een 24-uurs handelsvolume van meer dan $48 miljard, volgens gegevens van Coingecko.

Historische prijsgrafiek van Dogecoin (DOGE) // Bron: Coingecko

De verklaring voor de prijsstijging van vandaag met 120% is moeilijk vast te stellen, maar de hype-machine van beroemdheden die het project op sociale media onderschrijven, is historisch gezien de drijvende kracht gebleken.

Omdat de prijs van Dogecoin is gestegen, hebben een paar verkooppunten de cryptocurrency als betaalmiddel geadopteerd. De eigenaar van Dallas Mavericks, Mark Cuban, meldde onlangs dat de winkel van zijn basketbalteam meer dan 122.000 DOGE aan merchandise had verkocht sinds het voor het eerst de munt in maart begon te accepteren. Op basis van de huidige waarde komt dat neer op ongeveer $35.000. Cubaan heeft ook verklaard dat hij de munt zal blijven HODLen en "nooit zal verkopen".

Op 13 april kondigde een populaire nachtclub in Miami - E11EVEN MIAMI - aan dat het ook DOGE als betaling zou accepteren.

"Met de enorme groei en relevantie van cryptocurrencies in combinatie met burgemeester Francis Suarez die de leiding had over de technologische hausse in Miami, vonden we het logisch om crypto te introduceren als een optie voor onze gasten om te betalen voor hun avondje uit", aldus Dennis DeGori, Creator / CEO van E11EVEN MIAMI.

"E11EVEN is toegewijd om altijd voorop te blijven lopen, en we geloven dat cryptocurrency er is om te blijven."

Met de onvermijdelijke mainstream media-aandacht voor de aandelennotering van Coinbase (COIN) op de Nasdaq afgelopen week en zowel de prijs van Bitcoin (BTC) als Ether (ETH) die nieuwe recordhoogtes bereiken, kan de stijging van vandaag mogelijk worden toegeschreven aan toegenomen publieke belangstelling.

"Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen het kopen, en het is op dit moment min of meer mainstream geworden", zegt Billy Markus, een IBM-ingenieur en een mede-ontwikkelaar van Dogecoin.

"Het is één van de meest volatiele activa waarop je kunt wedden, maar mensen hebben op dit moment veel redenen om die weddenschap aan te gaan, en dat zie je terug in de markt."

Dogecoin is een favoriet van Tesla en SpaceX CEO Elon Musk, wiens tweets de markten consequent in beweging hebben gezet en de prijs van het DOGE token hebben doen stijgen.

"Ik denk dat de markt de afgelopen 12 jaar heeft geprobeerd te achterhalen wat de intrinsieke waarde van alle cryptocurrencies samen is", zei Markus. "Er is nog geen antwoord voor gevonden."

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

16/04/2021 - 15u45
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram