x Oud archief

Prijs van Ethereum (ETH) breekt voor het eerst sinds 2018 hoogtes van $700

cryptostheen 2 min lezen

Ether (ETH) sprong vandaag van $633 om 13u00 UTC naar prijzen boven de $700 ($715 Binance Spot), slechts een paar uur later. De stijging betekent een toename van meer dan 13% in de afgelopen 24 uur. Dit is de hoogste prijs van Ethereum sinds mei 2018.

ETH / USD – Coinmarketcap.com

De marktkapitalisatie van Ethereum is nu dus meer dan $78 miljard.

De sprong van Ethereum volgt die van Bitcoin. Bitcoin bereikte vandaag opnieuw een allerhoogste prijs van $28.380, ongeveer $9.000 hoger dan de prijs van Bitcoin in 2017, en ongeveer $4.000 hoger dan de prijzen die twee dagen geleden werden waargenomen. De marktkapitalisatie van Bitcoin schommelt daarmee rond de $500 miljard, hoewel de prijs later op de dag en nu op het moment van publiceren, naar beneden geduwd wordt richting $26.000.

In tegenstelling tot Bitcoin heeft Ethereum deze bull run echter geen recordhoogte bereikt. Het hoogtepunt volgens Coinmarketcap, van $1.432,88 vond plaats in 2018.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”ETH~USD,BTC~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]

Er werd de afgelopen zomer veel aandacht besteed aan Ethereum, toen het een industrie van 15 miljard dollar, ‘gedecentraliseerde financiering’ (DeFi), vooruit trok. De term verwijst naar protocollen voor niet-bewarende leningen, uitwisselingen en synthetische activa. Sommige protocollen boden jaarlijkse opbrengsten van enkele duizenden procenten, hoewel vele sindsdien zijn ingestort.

Verder zal de recente aankondiging van CME Group dat het Ether (ETH) futures zal lanceren op 8 februari 2021, er mogelijks op wijzen dat er meer institutioneel geld naar de cryptocurrency volgend jaar zal vloeien.

ETH / USDT – dagelijkse grafiek (Binance Spot)

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8446″]

27/12/2020 – 22u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.