20 januari 2021

De weg naar het decentrale web - Brave integreert IPFS ondersteuning

Brave Browser heeft IPFS geïntegreerd in zijn desktop webbrowser voor Windows, macOS en Linux.

Brave Browser, een populaire webbrowser compatibel met blockchain, heeft nu ingebouwde ondersteuning voor InterPlanetary File System, of IPFS, om de toegang tot het gedecentraliseerde web te versterken.

Volgens een aankondiging heeft Brave IPFS geïntegreerd in zijn desktop webbrowser voor Windows, macOS en Linux, waardoor gebruikers het protocol met een paar klikken kunnen installeren.

IPFS is een peer-to-peer hypermedia-protocol dat is ontworpen om het web sneller, veiliger en meer open te maken. Het protocol is bedoeld als aanvulling op of mogelijk zelfs vervanging van het Hypertext Transfer Protocol, of HTTP, een belangrijk client-gebaseerd protocol dat wordt gebruikt om webpagina's over een netwerk over te dragen. In de aankondiging wees Brave enkele cruciale problemen aan die verband houden met HTTP:

“Het onderliggende protocol van het internet is tegenwoordig HTTP, dat bepaalt waar de stroom in die applicaties zit. HTTP geeft uitgevers de volledige controle over de beschikbaarheid van diensten en gegevenstoegang, waardoor eindgebruikers passieve ontvangers krijgen in plaats van dat ze zelfstandig controle hebben."

Als zodanig is de IPFS-integratie met de Brave browser een grote stap in de richting van het herdefiniëren van de bestaande internetarchitectuur, waarbij individuen de controle hebben in plaats van uitgevers, zei Brave.

"IPFS verandert de dynamiek door directe communicatie en het delen tussen gebruikers via een coöperatief openbaar netwerk mogelijk te maken."

De eerste release van deze specifieke ondersteuning voor IPFS biedt de basis voor knooppunt (node) -functionaliteit, en Brave is van plan om in 2021 meer IPFS-implementaties te introduceren, inclusief het toevoegen van IPFS-ondersteuning aan de Android browser van Brave. Het bedrijf zal ook experimenteren met het integreren van de functies en economische modellen van het token van het Brave-netwerk, Basic Attention Token (BAT) en Filecoin (FIL).

Brave is niet het enige bedrijf dat actief experimenteert met IPFS. In maart 2020 bracht Opera browser officieel IPFS-native adressering uit in hun Android browser, waarmee een standaardondersteuning voor IPFS op Android 57 werd geïntroduceerd.


20/01/2021 - 16u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram