24 november 2020

Deadline net op tijd bereikt - ETH 2.0 wordt officieel gelanceerd op 1 december

Met nog maar negen uur te gaan, bereikte het aanbetalingscontract van Ethereum de drempel van 524.288 Ether net op tijd - waardoor de ‘beacon chain genesis’ van ETH 2.0 voor 1 december werd vastgelegd.

Vorige week speculeerde de crypto community dat het depositocontract zijn doel mogelijk pas in 2021 zou bereiken, met slechts 50.849 ETH die werd gestort in de eerste week na de lancering van het depositocontract.

Velen waren bezorgd dat deelnames met een lage inzet verdere vertragingen zouden veroorzaken omdat Ether-houders niet bereid waren hun tokens te vergrendelen zonder te weten wanneer ze geld zouden kunnen opnemen.

Momenteel wordt verwacht dat stakers hun tokens zullen kunnen intrekken naast de lancering van "Phase 1.5" - waarbij het huidige Ethereum mainnet zal worden samengevoegd met ETH 2.0's nieuwe beacon chain en sharding system. Fase 1.5 zal naar verwachting ergens eind 2021 of begin 2022 van start gaan.

De toename van deposito's heeft een grote volatiliteit gezien op de voorspellingsmarkt van Polymarket over de vraag wanneer de genesis van ETH 2.0 zal plaatsvinden.

#BTC #BTCUSDT (1 hourly) - Binance Spot

De aanstaande lancering van fase 0 heeft ook geleid tot een stijgende druk op de ETH-markten, waarbij Ether de afgelopen 12 uur naar nieuwe highs van het jaar tot nu toe boven de $600 steeg. Sinds het begin van het jaar toen het werd verhandeld rond $135, is ETH bijna 350% gestegen.

Bron: launchpad.ethereum.org

Het ontstaan van de beacon chain van ETH 2.0 is bevestigd voor 1 december, na de overdracht van 524.288 Ether van 16.384 validators naar het ETH 2.0 -aanbetalingscontract sinds het live ging op 4 november.

Ondanks de zorgen van weinig deelnames in het begin, namen de overdrachten naar het depositocontract de afgelopen dagen snel toe - met meer dan 200.000 ETH die in de afgelopen 14 uur naar het contract werden gestuurd.

De genesis van de beacon chain van ETH 2.0 zal nu plaatsvinden op de vroegst mogelijke lanceringsdatum van 1 december, zeven dagen nadat de vereiste drempel van het aanbetalingscontract is bereikt.

De Eth2 genesis is wat we het proces noemen van een blockchain die zichzelf opstart. De beacon chain zal verantwoordelijk zijn voor het draaien van het proof-of-stake protocol dat voor consensus zal zorgen - in plaats van het proof-of-work protocol - en zijn de fundamenten waarop verder kan ontwikkeld worden.

De drempel van het depositocontract werd gehaald met ongeveer negen uur te gaan tot de deadline.


24/11/2020 - 04u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram