x Oud archief

DeFi tokens Chainlink en Aave bereiken nieuwe recordhoogtes

cryptostheen 2 min lezen

Aave overtrof voor het eerst in de geschiedenis $200 en verstevigde zijn positie als het vierde grootste DeFi-token achter Uniswap (UNI).

Chainlink behoudt zijn positie als het grootste DeFi-token op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van ongeveer $9 miljard.

In de afgelopen maanden heeft de DeFi sector een duidelijke toename van de vraag en de algemene interesse gezien.

Eerder deze week sprak miljardair-investeerder Mark Cuban over Aave in een tweet die velen verraste. Cuban merkte op dat het verplaatsen van geld via Aave “waanzinnig duur” is vanwege de gaskosten (gas fees) op Ethereum.

Om DeFi-protocollen te gebruiken, zoals Aave, moeten gebruikers transacties verwerken via het Ethereum blockchainnetwerk. Omdat Ethereum gedecentraliseerd is, verwerkt het informatie via slimme contracten. Daarom moeten gebruikers voor elke transactie transactiekosten in de vorm van ‘gas’ betalen.

Onlangs zijn de kosten van gas enorm gestegen vanwege de overweldigende vraag naar Ethereum. Cuban wees op het “vastgelopen” Ethereum-netwerk en schreef:

Veel leidinggevenden in de branche verklaarden dat de interesse van Cuban in Aave aantoont dat DeFi de afgelopen 12 maanden mainstream is geworden. De totale waarde opgesloten in DeFi is meer dan $23 miljard gepasseerd en bereikt consequent nieuwe records.

Chainlink is een blockchainnetwerk dat gespecialiseerd is in ‘oracles’. Oracles zijn cruciaal voor DeFi-protocollen omdat oracles waardevolle markt- en prijsgegevens leveren aan DeFi platforms. Daarom zullen Chainlink en Aave waarschijnlijk het meest profiteren van een snelgroeiende DeFi-markt.

Volgens een handelaar in cryptocurrencies die bekend staat als “Cantering Clark”, is een doelstelling van $30 voor Chainlink in de nabije toekomst vrij conservatief. Hij schreef:

“De laatste beweging pauzeerde even voordat hij 80% omhoogschoot met een significante correctie als gevolg. Het breken van een ATH is een groen licht voor kracht. Verwacht altijd een vertraging in de opvolging ervan. Ik denk dat LINK aan $30 binnenkort duidelijk conservatief is.”

Prijsgrafiek van Chainlink (LINK) // Bron: Cantering Clark (TV)

Sommigen beweren echter dat het opwaartse potentieel van Chainlink beperkt is in vergelijking met andere DeFi-tokens, gezien de waardering van $9 miljard. Andere belangrijke DeFi-protocollen worden nog steeds gewaardeerd onder de $2 miljard.

Op korte termijn zullen andere kernpijlers van DeFi, zoals Synthetix en SushiSwap, waarschijnlijk de volgende sterk presterende DeFi-tokens zijn na Aave en Chainlink. SushiSwap heeft eerder bijvoorbeeld een enorme prijsstijging gezien nadat het handelsvolume sterk toenam na een “fusie” met Yearn.finance.

[cryptocurrency_widget type=”accordion” template=”info” color=”black” assets=”LINK~USD,UNI~USD,AAVE~USD,SNX~USD,YFI~USD,SUSHI~USD” start_expanded=”false” api=”cryptocompare.com” realtime=”false” animation=”disabled”]


17/01/2021 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.