Dutch Crypto News
17 januari 2021

DeFi tokens Chainlink en Aave bereiken nieuwe recordhoogtes

Chainlink en Aave, twee grote DeFi-gerelateerde cryptocurrencies, stijgen verder samen naar nieuwe recordhoogtes (ATH).

Aave overtrof voor het eerst in de geschiedenis $200 en verstevigde zijn positie als het vierde grootste DeFi-token achter Uniswap (UNI).

Chainlink behoudt zijn positie als het grootste DeFi-token op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van ongeveer $9 miljard.

In de afgelopen maanden heeft de DeFi-sector een duidelijke toename van de vraag en de algemene interesse gezien.

Eerder deze week sprak miljardair-investeerder Mark Cuban over Aave in een tweet die velen verraste. Cuban merkte op dat het verplaatsen van geld via Aave "waanzinnig duur" is vanwege de gaskosten (gas fees) op Ethereum.

Om DeFi-protocollen te gebruiken, zoals Aave, moeten gebruikers transacties verwerken via het Ethereum blockchain-netwerk. Omdat Ethereum gedecentraliseerd is, verwerkt het informatie via slimme contracten. Daarom moeten gebruikers voor elke transactie transactiekosten in de vorm van 'gas' betalen.

Onlangs zijn de kosten van gas enorm gestegen vanwege de overweldigende vraag naar Ethereum. Cuban wees op het "vastgelopen" Ethereum-netwerk en schreef:

Veel leidinggevenden in de branche verklaarden dat de interesse van Cuban in Aave aantoont dat DeFi de afgelopen 12 maanden mainstream is geworden. De totale waarde opgesloten in DeFi is meer dan $23 miljard gepasseerd en bereikt consequent nieuwe records.

Chainlink is een blockchain-netwerk dat gespecialiseerd is in 'oracles'. Orakels zijn cruciaal voor DeFi-protocollen omdat orakels waardevolle markt- en prijsgegevens leveren aan DeFi-platforms. Daarom zullen Chainlink en Aave waarschijnlijk het meest profiteren van een snelgroeiende DeFi-markt.

Volgens een handelaar in cryptocurrencies die bekend staat als "Cantering Clark", is een doelstelling van $30 voor Chainlink in de nabije toekomst vrij conservatief. Hij schreef:

“De laatste beweging pauzeerde even voordat hij 80% omhoogschoot met een significante correctie als gevolg. Het breken van een ATH is een groen licht voor kracht. Verwacht altijd een vertraging in de opvolging ervan. Ik denk dat LINK aan $30 binnenkort duidelijk conservatief is."

Prijsgrafiek van Chainlink (LINK) // Bron: Cantering Clark (TV)

Sommigen beweren echter dat het opwaartse potentieel van Chainlink beperkt is in vergelijking met andere DeFi-tokens, gezien de waardering van $9 miljard. Andere belangrijke DeFi-protocollen worden nog steeds gewaardeerd onder de $2 miljard.

Op korte termijn zullen andere kernpijlers van DeFi, zoals Synthetix en SushiSwap, waarschijnlijk de volgende sterk presterende DeFi-tokens zijn na Aave en Chainlink. SushiSwap heeft eerder bijvoorbeeld een enorme prijsstijging gezien nadat het handelsvolume sterk toenam na een "fusie" met Yearn.finance.


17/01/2021 - 02u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram