11 december 2021

Derde en vierde plaats voor een Polkadot parachain toegewezen aan Astar Network en Parallel Finance

Astar Network en Parallel Finance wonnen respectievelijk de derde en vierde veiling van een Polkadot (DOT) parachain.

Parallel Finance heeft de vierde Polkadot (DOT) parachain auction slot gewonnen. Het sluit zich aan bij de andere winnende cryptoprojecten: Acala, Moonbeam en Astar.

De groei van een nieuw ecosysteem

Parallel Finance is als winnaar uit de bus gekomen van de vierde veiling en heeft daarmee zijn plek in het ecosysteem van Polkadot voor bijna twee jaar veiliggesteld. Polkadot parachains zijn individuele blockchains die via slots in de belangrijkste Polkadot relaychain worden geïntegreerd en via bridges met elkaar kunnen samenwerken.

Projecten concurreren om slots te winnen via het proces van parachain auctions. Om een slot te winnen in de parachain veilingen van het Polkadot ecosysteem, brengen investeerders stemmen uit door DOT tokens in te zetten. Om een slot te winnen, verzamelde Parallel Finance meer dan 10,75 miljoen DOT tokens in totaal, wat gelijk staat aan ongeveer $300 miljoen.

De oprichter, Yubo Ruan, drukte zijn dankbaarheid uit naar deelnemers voor "het helpen deel uit te maken van het ecosysteem van Polkadot door het veiligstellen van een parachain."

Toegewezen parachain slots // Bron: dotapps.io

Parallel Finance is nu het project met de op twee na grootste bijdrage tot nu toe, iets voor Astar, die de derde parachain veiling won. Er was echter een grote sprong tussen de eerste en de tweede winnaar van de veilingen - respectievelijk Acala en Moonbeam. Acala had een inbreng van ruwweg 32,5 miljoen DOT en Moonbeam een inbreng van ruwweg 35,75 miljoen DOT.

Parallel Finance behaalde meer bijdragen dan andere opmerkelijke projecten die streden voor een parachain slot, zoals het Efinity NFT en metaverse project, dat momenteel op de vijfde plaats staat met ongeveer 5,7 miljoen DOT op zijn naam.

Het cryptoproject zal op 17 december van dit jaar een slot krijgen, dat zal duren tot 20 oktober 2023. Bijdragers zullen worden beloond met het PARA token tegen een geschatte beloning van ongeveer 25 PARA tokens per bijgedragen DOT. Volgens het team van het project, zullen deze lock-up beloningen worden verdeeld in negen verschillende batches verspreid over de duur van de lease, met de eerste ronde die zal worden verdeeld op 22 december.

Parallel Finance is een institutioneel leenprotocol voor DeFi dat in april van dit jaar werd gelanceerd, met grote geldschieters als Alameda Research, Sequoia en Lightspeed Venture Partners. Het wil "unieke leenoplossingen bieden die zijn toegesneden op Polkadot, terwijl de veiligheid en beveiliging van gebruikers wordt gewaarborgd".


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram