22 september 2021

Derde grootste Bitcoin whale accumuleert opnieuw $13 miljoen aan BTC voor $40.500

Na het kopen van een ander aanzienlijke hoeveelheid BTC tijdens de correctie van afgelopen dagen, bezit de op twee na grootste Bitcoin whale nu meer dan 111.000 munten.

De laatste sell-off van Bitcoin tot rond de $40.000 heeft de op twee na grootste BTC whale in staat gesteld om meer van het activum te accumuleren tegen een fikse korting. In een ‘buy the dip’ moment, heeft de entiteit meer dan $13 miljoen aan waarde van de cryptomunt gekocht.

BTC whale koopt de dip (opnieuw)

We hebben het gedrag van deze mysterieuze whale of ten minste één van hun adressen eerder gemeld. Terug in april, verkochten ze een aanzienlijk deel van hun holdings toen de grootste cryptocurrency omhoog was geschoten naar zijn all-time high van boven de $60.000.

Tijdens de daaropvolgende correctie, toen het activum zich terugtrok tot onder de $40.000 en zelfs $30.000, hervatte de whale zijn eetlust door verschillende opeenvolgende aankopen te doen. Interessant is dat bijna al deze aankopen werden gedaan toen Bitcoin enkele duizenden dollars was gedaald ten opzichte van de lokale pieken.

Deze transacties vinden meestal plaats op de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase. De laatste aankoop kwam uren geleden toen de entiteit 321 BTC kocht en overmaakte tegen een gemiddelde prijs van $40.500, wat ongeveer $1.000 verwijderd was van de intraday bodem.

Zoals dit adres laat zien, heeft de whale talloze opeenvolgende overdrachten naar de digitale wallet gedaan. De totale holdings staan nu op 111.795 BTC - of ongeveer $4,75 miljard aan waarde van het digitale activum.

Volgens een analist van CryptoQuant zit deze whale op een ongerealiseerde winst van $2,4 miljard.

Transacties derde grootste Bitcoin whale // Bron: venturefounder

Wie anders kocht de dip?

De ‘buy the dip’ strategie is vooral populair in de crypto-industrie en bij keiharde HODLers vanwege de verhoogde volatiliteit in de markt. Bijgevolg gebruiken veel maximalisten de prijsdips om meer cryptomunten te accumuleren.

Nu lijkt het er echter op dat deze trend zich heeft uitgebreid tot ver buiten de community. Zoals onlangs gemeld, kocht El Salvador ook 150 nieuwe Bitcoins nadat BTC zich terugtrok tot $45.000.

De natie, die eerder deze maand als eerste Bitcoin legaliseerde, heeft dus een totale voorraad van 700 munten die met de huidige prijzen ruwweg $30 miljoen waard zijn. Bovendien gaf de leider van het land, Nayib Bukele, het presidentiële advies dat "ze je nooit kunnen verslaan als je de dips koopt."


22/09/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram