28 november 2021

Derde rijkste persoon van Mexico: Koop nu Bitcoin

Salinas Pliego meende dat de VS op een "onverantwoord derdewereldland" lijkt vanwege hun monetair beleid, maar Bitcoin kan het probleem oplossen.

De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego heeft beleggers geadviseerd hun geld in Bitcoin (BTC) te steken. Salinas, de op twee na rijkste man van Mexico, adviseerde dit vanwege de snelheid waarmee de Amerikaanse Federal Reserve dollars blijft bijdrukken. De inflatiecijfers zijn het afgelopen jaar sterk gestegen en de verwachting is dat dit zo zal blijven.

Pliego is steeds kritischer geworden over de snelheid waarmee de Fed fiatgeld heeft bijgedrukt. De miljardair had een plaatje gepost waarop de totale wekelijkse waarde van de activa van de Federal Reserve te zien was. De grafiek was bijgewerkt tot 18 november en liet zien dat de Fed in totaal meer dan $8,67 biljoen dollar in handen had. Dit viel niet in goede aarde bij Salinas, die de Verenigde Staten bekritiseerde als een onverantwoordelijk derdewereldland.

Pliego adviseerde beleggers om hun geld voor de zekerheid in Bitcoin te stoppen. De miljardair is al langer positief geweest over Bitcoin en heeft tot zover bekend zelf ook een persoonlijke positie lopen met 10% van zijn vermogen. Hij is van mening dat elk beleggersportfolio blootstelling aan Bitcoin zou moeten hebben.

"Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het bestuderen ervan en ik denk dat het een activum is dat deel zou moeten uitmaken van de portefeuille van elke investeerder," zei de miljardair. "Het is een waardevol bezit, met internationale waarde, dat wereldwijd met enorme liquiditeit wordt verhandeld. En dat is reden genoeg om het in elke portefeuille op te nemen. Punt uit."

BTC zakt naar maandelijks dieptepunt

Hoewel er een bullish sentiment heerst rond de cryptomunt, bleef Bitcoin last hebben van een dip in de markt. Op vrijdag dook BTC snel naar beneden en belandde in een bereik rond $54.000. Dit is de eerste keer sinds oktober dat het digitale activum in deze prijsrange is verhandeld, wat een voortzetting markeert van de neerwaartse correctie die begon na het raken van de all-time high rond $69.000.

Als de grootste cryptomunt blijft kelderen, zou de markt een hertest van het niveau rond $50.000 kunnen meemaken. In het geval we dit niveau verliezen kan een verdere neerwaartse beweging worden verwacht. De laatste dip heeft ook de rest van de cryptomarkt mee naar beneden genomen, aangezien de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies ongeveer $200 miljard zag weggevaagd worden in een kwestie van uren.

Het maandelijks dieptepunt van Bitcoin ligt nu bij $54.000 op een moment dat de bulls hoopten dat het opnieuw voorbij de $60.000 zou breken. De weg naar $70.000 en hoger lijkt nu een stuk verder weg nadat BTC het kritieke steunpunt van $58.400 verloor.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram