13 februari 2021

Deutsche Bank maakt zich klaar voor de lancering van een crypto handelsplatform

In een over het hoofd gezien rapport uit december van het World Economic Forum worden de plannen van Deutsche Bank uiteengezet voor een "platform voor de bewaring en handel van digitale activa".

Soms loont het om een rapport effectief ook echt te lezen.

In een rapport van december van het World Economic Forum getiteld "Crypto, What Is It Good For: An Overview of Cryptocurrency Use Cases", presenteert WEF details van Deutsche Bank over een proof of concept voor de bewaring van cryptocurrencies.

Het rapport, waar CoinDesk vandaag op wijst, toont de wens aan om het productaanbod van Deutsche Bank uit te breiden.

Het voorgestelde "platform voor bewaring van digitale activa" is opgesplitst in vier fasen.

De eerste is bewaring mogelijk maken voor "institutionele beleggers, zoals vermogensbeheerders, bedrijven en digitale fondsen." De tweede gaat verder dan het aanhouden van crypto om het kopen en verkopen via makelaars en beurzen mogelijk te maken.

In de daaropvolgende fasen zal Deutsche Bank diensten toevoegen rond dat kernaanbod - van belastingboekhouding tot staking-diensten op blockchain-platforms - en vervolgens, uiteindelijk, de volledige handel en uitgifte van tokens.

Gisteren zei BNY Mellon, de oudste bank van de VS, dat het Bitcoin zou gaan opslaan voor klanten. Het is van plan om namens vermogensbeheerders de bewaring van Bitcoin en andere cryptocurrencies over te nemen.

Nu bedrijven zoals MicroStrategy, Square en Tesla zijn begonnen met het opnemen van BTC in hun balans, is de prijs van Bitcoin gestegen met bewegingen die nu plaatsvinden tussen $45.000 en $50.000 - een stijging van 1.000% ten opzichte van 11 maanden geleden. Grote banken reageren snel om te profiteren van de toegenomen institutionele en particuliere interesse in cryptovaluta.

Hoewel Deutsche Bank geen grote aankondiging deed van haar toekomstplannen, zou het late nieuws de markten kunnen blijven opdrijven. Deutsche Bank is de 21ste bank ter wereld (en de zesde grootste van Europa) met een totale activa van meer dan $1,5 biljoen.

Volgens het document: "De bank heeft haar proof of concept voltooid en streeft naar een minimaal levensvatbaar product in 2021, terwijl ze de wereldwijde interesse van klanten voor een proefinitiatief onderzoekt."


Eenvoudig cryptocurrencies kopen in België of Nederland kan met Bancontact, iDEAL, creditcard of via SEPA banktransfer bij een online handelsplatform. Bij dezelfde website kunt u deze dan ook terug verkopen en/of verhandelen. Lees meer.

13/02/2021 - 12u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram