20 april 2021

Diem stablecoin van Facebook kan wellicht tegen het einde van 2021 worden gelanceerd

Sociale mediagigant Facebook is van plan om zijn stablecoin Diem (voordien Libra) te testen, deze keer zal deze alleen aan de Amerikaanse dollar worden gekoppeld.

CNBC heeft een rapport gepubliceerd dat het sociale mediabedrijf Facebook bereid is om zijn door USD gesteunde stablecoin Diem uit te proberen en probeert daarvoor een betalingslicentie te krijgen van toezichthouders in Zwitserland.

Libra keert terug als Diem

Na een confrontatie en sterke afwijzing van het Amerikaanse congres en toezichthouders wereldwijd, heeft Facebook enkele wijzigingen aangebracht in zijn cryptoproject Libra.

Nu staat het bekend als Diem en is het alleen gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, in plaats van aan een mand met fiat-valuta's uit verschillende toonaangevende landen.

Testfase start later dit jaar

De Diem Association onderhandelt nu met toezichthouders in Zwitserland over het verkrijgen van een betalingsvergunning. De cryptocurrency zal naar verwachting later dit jaar worden vrijgegeven voor proeven, vertelde een persoon die bekend is met de kwestie aan CNBC.

De munt zal anti-witwascontroles moeten doorstaan.

Volgens de anonieme insider zou dit een kleinschalige Diem-pilot zijn en zal het zich richten op betalingen tussen individuele gebruikers. Ze kunnen de munt ook gebruiken om goederen te kopen. Er is echter nog geen specifieke bevestigde datum aangekondigd.

Juridische belemmeringen en verzet tegenover Libra

Libra werd met veel aandacht en kritiek ontvangen, aangezien Facebook bijna 3 miljard actieve maandelijkse gebruikers heeft - een groot publiek voor het gebruik van het product. Wetgevers en toezichthouders in de leidende landen vreesden dat de cryptocurrency van Facebook het wereldwijde financiële systeem en betalingssysteem zou verstoren.

Bovendien waren er twijfels of de Libra Association in staat zou zijn om de gegevens van gebruikers te beschermen, na verschillende soortgelijke schandalen waarbij Facebook betrokken was.


20/04/2021 - 23u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram