x Oud archief

Dit is waarom Bitcoin (BTC) een oplossing is voor inflatie, volgens Michael Saylor

cryptostheen 2 min lezen

In een gesprek met Bloomberg Technology deelde de voorzitter en CEO van MicroStrategy zijn gedachten over waarom hij gelooft dat Bitcoin (BTC) een levensvatbare oplossing is voor inflatie, het potentieel van een bredere adoptie en wat Twitter onder Elon Musk kan betekenen voor de cryptocurrency community.

Er werd opgemerkt dat de waarde van Bitcoin al geruime tijd in een strakke zone handelt en het feit dat het niet echt verder komt dan $40.000. Volgens Saylor is het allemaal een kwestie van perspectief in termen van het tijdsbestek.

“Als je twee jaar teruggaat, toen MicroStrategy voor het eerst had gekocht, is het tot 400% gestegen en heeft het buitengewoon beter gepresteerd dan de Nasdaq of goud of elk ander activum dat je had kunnen kopen. Als je het bekijkt in een kwestie van dagen, weken of maanden, dan hebben de handelaren het voor het zeggen.”

Saylor wees erop dat er drie soorten beleggers in de munt zijn: handelaren, technocraten en maximalisten.

Hij voegde eraan toe:

“De maximalisten zijn helemaal in. Ikzelf, Jack Dorsey, wij denken dat Bitcoin een instrument is voor economische bekrachtiging. De marktprijs wordt bepaald door een touwtrekkerij tussen de technocraten – de mensen die voor technologie zijn en denken dat het het volgende grote technologische netwerk is zoals Google of Amazon maar dan voor geld, en de handelaren, die kijken naar een niet eerder gezien activum.”

De correlatie van BTC met risicovolle activa

Verder bespraken Saylor en Emily Chang ook wanneer de correlatie met risicovolle activa zou kunnen loskoppelen.

De CEO was van mening dat een maximalist of een langetermijninvesteerder daar voordeel zal uithalen. Hij gelooft echter dat handelaren een dominante positie in de markt zullen blijven innemen zolang er sprake is van een zeer turbulente markt, onzekerheid over het monetair beleid in de VS en paniek op de korte termijn.

Met dat gezegd zijnde, onthulde hij dat de kans groot is dat de cryptomunt ergens in de komende vier jaar de correlatie zal doorbreken.

Saylor onthulde:

Het zal gebeuren “op een dag die onverwacht is, de correlatie zal gaan van 70% naar 0% tegenover risicodragende activa. En wanneer dat gebeurt, zullen handelaren de polariteit van hun handel omkeren, technocraten zullen zich herpakken en de maximalisten zullen van de rit genieten.”

Gezien het feit dat er een aanzienlijke gemeenschap is op Twitter, denkt Saylor niet dat er veel impact zal zijn op de community als Elon Musk het overneemt of als het gedecentraliseerd zou worden, ongeacht de uitkomst van al deze discussies op dit moment.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.