x Oud archief

Dit zijn de populairste altcoins bij cryptobedrijven en hedgefondsen: Messari

cryptostheen 1 min lezen

Messari gaat ervan uit dat de meeste fondsen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aanhouden – en sluit om die reden de top twee crypto-activa uit in haar rapport.

Met BTC en ETH terzijde, staat het interoperabiliteitsprotocol Polkadot (DOT) bovenaan de lijst van Messari van 35 cryptomunten. Polkadot is in handen van 19 van de 44 bedrijven die door de studie zijn gevolgd.

Op nummer twee staat het gedecentraliseerde financiële (DeFi) betalingsnetwerk Terra (LUNA). Volgens Messari hebben 13 fondsen een gevestigd belang in het succes van Terra.

De publieke, proof-of-stake blockchain NEAR protocol en op privacy gerichte blockchain-platform Oasis Network (ROSE) staan op nummer drie met 12 fondsen die hebben geïnvesteerd in de twee cryptomunten.

Meest voorkomende cryptocurrencies in de portefeuilles van durfkapitaalbedrijven en hedgefondsen met uitsluiting van BTC en ETH // Bron: Messari

Elf bedrijven hebben een belang in het schaalbare blockchainnetwerk Solana (SOL). Tien houden blockchain-privacylaag Keep Network (KEEP), DeFi asset Maker (MKR) en openbaar blockchain ecosysteem Nervos Network (CKB).

DODO (het governance token voor de DODO exchange), gedecentraliseerd opslagproject Filecoin (FIL), layer2 scaling netwerk Skale (SKL), Bitcoin developer project Stacks (STX), data-fetching protocol The Graph (GRT) en gedecentraliseerde exchange Uniswap (UNI) zijn allemaal in handen van 9 van de top crypto hedge funds en bedrijven.

De andere 21 activa zijn in handen van 8 of minder van de onderzochte bedrijven.

Messari benadrukt peer-to-peer softwarebouwtool Radical (RAD), liquiditeitsverschaffer Lido DAO (LDO), Oasis, DODO en multi-token geautomatiseerde marktmaker Balancer (BAL) en noemt ze de verdoken diamanten uit de crypto-industrie. Volgens het onderzoeksplatform hebben deze cryptomunten de laagste marktkapitalisatie onder de 35 cryptocurrencies met meer dan zes ‘smart money’-investeerders.

[mcrypto id=”8432″]

17/07/2021 – 23u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.