Web3 / Alts

Do Kwon, oprichter van Terraform Labs, verliest in hoger beroep voor paspoortfraude in Montenegro

Op 16 november oordeelde een rechtbank in Montenegro tegen Do Kwon, de oprichter en voormalig CEO van Terraform Labs, in zijn hoger beroep na een veroordeling wegens paspoortfraude. Samen met medewerker Han Chang-joon was Kwon eerder veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf.
cryptostheen 1 min lezen
Do Kwon, oprichter van Terraform Labs, verliest in hoger beroep voor paspoortfraude in Montenegro
Do Kwon, oprichter van Terraform Labs, verliest in hoger beroep voor paspoortfraude in Montenegro

De rechtbank van Montenegro bevestigde de veroordeling van Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, wegens paspoortfraude en wees zijn hoger beroep op 16 november af.

In juni werden Kwon en zijn collega Han Chang-joon schuldig bevonden aan het vervalsen van paspoortdocumenten door de rechtbank in Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Beide personen kregen aanvankelijk een gevangenisstraf van vier maanden.

Na de veroordeling tekenden de beklaagden beroep aan. De Hoge Raad in Podgorica bevestigde echter in zijn recente verklaring het oorspronkelijke vonnis en de straf, waarbij werd gesteld dat de basisrechtbank de feitelijke situatie nauwkeurig en volledig had beoordeeld. De Hoge Raad benadrukte dat de rechtbank terecht het strafrecht van Montenegro had toegepast en alle omstandigheden in overweging had genomen bij het bepalen van de sancties en hun omvang.

De rechtbank hield rekening met het gedrag van beide personen en erkende dat niet was vastgesteld of de vervalste reisdocumenten waren gebruikt. Het rechtvaardigde de inbeslagname van de identiteitskaarten van Kwon en Chang-joon als noodzakelijk voor hun arrestatie, om toekomstige criminele daden te voorkomen.

Do Kwon wordt ook elders geconfronteerd met strafrechtelijke aanklachten, zowel in Zuid-Korea als in de VS, met betrekking tot het mislukte cryptoproject Terra. Daarnaast heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) aanklachten ingediend tegen Kwon en Terra wegens schendingen van effectenwetgeving.

De veroordeling wegens paspoortfraude lijkt de uitlevering van Kwon naar de VS voor de effectenzaak te hebben belemmerd, volgens verklaringen van Terraform Labs op 27 september. Het is onduidelijk hoe de huidige veroordeling van invloed is op zijn twee strafzaken.

Ondanks juridische stappen tegen Kwon blijft Terraform Labs operationeel onder nieuw leiderschap en heeft het tot november 2023 nog geen faillissement aangevraagd. Opmerkelijk is dat de projecten van Kwon, waaronder de TerraUSD (UST) stablecoin, aanzienlijke verliezen leden in mei 2022 toen het Luna cryptoproject instortte, wat resulteerde in een geschat verlies van $60 miljard.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.