x Oud archief

Dominantie van Bitcoin daalt naar het laagste punt in drie jaar van 40%

cryptostheen 2 min lezen

Terwijl Bitcoin tuimelt als reactie op het Twitter-account van Elon Musk, is de dominantie van altcoins naar het hoogste niveau gestegen in ongeveer drie jaar.

Op het moment van schrijven vertegenwoordigt Bitcoin 40% van de gecombineerde kapitalisatie van alle cryptovaluta – het laagste niveau sinds juni 2018, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Bitcoin bereikte een dieptepunt van de marktdominantie van 33% in januari 2018 toen het afkoelde van zijn vorige piek terwijl de altcoins hun record bereikten. Het is momenteel niet ver verwijderd van het op één na laagste niveau van 36%, van drie jaar geleden in mei 2018.

Bitcoin dominantie // Bron: Coinmarketcap

De gecombineerde kapitalisatie van alternatieve cryptocurrencies staat momenteel op $1,25 biljoen, na vorige week recordhoogtes van bijna $1,5 biljoen te hebben bereikt.

Ethereum (ETH) heeft onlangs zijn dominantie zien toenemen, waarbij de marktkapitalisatie van Ether tot ongeveer de helft van die van Bitcoin kruipt om een ​​dominantie van de cryptomarkt van meer dan 19% te vertegenwoordigen. Ether vertegenwoordigt ook 32% van de gecombineerde marktkapitalisatie van de altcoins.

Binance Coin (BNB) staat op de derde plaats, goed voor 4% van de totale marktkapitalisatie, gevolgd door Cardano (ADA) met 3,3% en Dogecoin (DOGE) met 3%. Daarentegen oefent Binance Coin een dominantie van 6,7% uit over de volledige altcoin-markt, waarbij de dominantie van Cardano 5,5% bedraagt ​​en Dogecoin 5%.

Elon Musk heeft mogelijk het verlies aan dominantie van Bitcoin versterkt door te laten doorschemeren in een tweet van 16 mei dat Tesla zijn BTC zou kunnen verkopen, wat een crash van 15% teweegbracht.

Hoewel Bitcoin tot ongeveer 35% gedaald is ten opzichte van het hoogste punt ooit op 14 april, hebben verschillende altcoins een zwakkere terugval gekend, waarbij Ethereum tot ongeveer 28% gedaald is ten opzichte van de piek van 12 mei op $4.350.

Ondanks de chaos op sociale media kon Cardano op 16 mei een all-time high van $2,45 noteren. Vandaag lijkt de volledige cryptomarkt zich enigszins te stabiliseren.

[mcrypto id=”8342″]

17/05/2021 – 13u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.