7 september 2021

Drie maanden later: Bitcoin is nu officieel een wettig betaalmiddel in El Salvador

Het is een belangrijke dag in de geschiedenis van Bitcoin. De wet die BTC tot wettig betaalmiddel maakt in El Salvador is nu officieel van kracht.

Het is officieel - Bitcoin, 's werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, is een erkend en wettig betaalmiddel geworden in het land El Salvador.

Zoals eerder al in juni gemeld, zei de president van El Salvador, Nayib Bukele, die door velen wordt gezien als een progressieve en technologisch onderlegde politicus, dat hij van plan is om een wet in te voeren die Bitcoin een legale vorm van geld maakt in het land.

Natuurlijk verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje, waarbij de hele crypto community het erover had.

Ondanks de overweldigende positiviteit vanuit de crypto-industrie, waren er ook enkele criticasters. JP Morgan zei dat deze stap geen economische voordelen met zich meebrengt, terwijl Steve Hanke het ronduit dom noemde.

Toch maakte Bukele zich geen zorgen. Sterker nog, hij kondigde ook aan dat elke inwoner van El Salvador $30 aan BTC zou ontvangen.

Nu is de wet officieel in werking getreden. De wet werd aangenomen op 9 juni met een overgrote meerderheid van 62 leden die voor stemden, terwijl slechts 19 leden tegen stemden en drie leden zich van de stemming onthielden.

Het eerste ding om te weten is dat ieder persoon, bedrijf of andere entiteit die economische actief is in het land het gebruik van BTC als een legale vorm van betaling moet accepteren. Dit betekent dat goederen en diensten ermee gekocht kunnen worden en dat het niet kan of mag geweigerd worden.

El Salvador is ook het allereerste land dat Bitcoin heeft gekocht. Zij kochten gisteren 200 BTC, terwijl president Bukele zei dat hun "makelaars nog veel meer zouden kopen als de deadline nadert." Zijn woorden waren nog niet koud toen het land vandaag opnieuw 200 BTC bijkocht.

Het is ook vermeldenswaardig dat de wet niet zonder tegenstand is aangenomen. De Wereldbank verklaarde dat zij niet zal kunnen helpen bij de uitvoering van de wet, vooral vanwege milieuproblemen en nadelen op het gebied van transparantie.

Aan de andere kant is er echter een serieuze groep enthousiastelingen die steun betuigt aan het land. Er is een Reddit post aan de gang met bijna 10.000 upvotes die voorstelt dat Bitcoiners vandaag BTC kopen ter waarde van $30 per stuk.

Tot nu toe is de prijs van de cryptomunt niet veel in beweging, met een lichte daling van 0,1% in de afgelopen 24 uur. Daarvoor was hij echter flink gestegen, tot bijna $53.000.

Bovenop alles laten voorstanders deze dag nu doorgaan als "Bitcoin Day" voor het vieren van de enorme mijlpaal van het worden van een officieel erkend en gereguleerd wettig betaalmiddel.


Actief traden kan stressvol en tijdrovend zijn en toch slechte resultaten opleveren. Er zijn echter nog andere opties. Zoals veel investeerders, bent u misschien op zoek naar een investeringsstrategie die minder veeleisend is. Lees meer.

07/09/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved Β© 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram