17 april 2022

Duitsland is het meest cryptovriendelijke land, volgens een rapport

Het land passeerde Singapore in de acceptatie van cryptocurrencies, volgens de laatste ranking door Coincub.

Duitsland heeft Singapore van de troon gestoten als het meest cryptovriendelijke land, volgens een rapport van Coincub.

Het rapport van het analysebedrijf over het eerste kwartaal van 2022 rangschikte 46 landen op basis van een reeks factoren, waaronder nieuw toegevoegde categorieën zoals het aantal initial coin offerings (ICO's) in elk land, het aantal fraudegevallen en de beschikbaarheid van opleidingen door toonaangevende instellingen.

"Naarmate de gebeurtenissen zich ontwikkelen, gaan we verder dan wetgeving of pure cijfers en introduceren we nieuwe dimensies die cruciaal zijn voor het definiëren van de cryptovriendelijkheid of -volwassenheid van een land," zei Coincub CEO Sergiu Hamza in een verklaring.

Duitsland stond vorig jaar op de vierde plaats op de lijst van Coincub.

Het nieuws komt nadat cryptobeurs KuCoin vorige maand een rapport publiceerde waaruit bleek dat 16% van de Duitse bevolking tussen de 18 en 60 jaar cryptomunten bezit of er in de afgelopen zes maanden in heeft gehandeld. 41% van deze beleggers is van plan om hun belangen in de komende zes maanden te verhogen.

Het Duitse tijdschrift Capital meldde in december voor het eerst dat de spaarbanken van het land, die meer dan €1 biljoen bezitten, een portemonnee wilden aanbieden om cryptomunten te verhandelen. Het rapport van Coincub noemde de beslissing een "baanbrekende" ontwikkeling die een hogere institutionele acceptatie van de crypto-industrie signaleert.

De Duitse beursuitbater Deutsche Boerse heeft de afgelopen maanden ook meer dan 20 crypto exchange-traded products (ETP's) op zijn digitale beurs, Xetra, genoteerd. Fondsemittenten zoals WisdomTree, CoinShares en 21Shares hebben onlangs allemaal beleggingsproducten in het land genoteerd.

Top 12 meest cryptovriendelijke landen // Bron: Coincub

Singapore, dat eerder op de eerste plaats stond, zakte naar de tweede plaats als gevolg van bepaalde overheidsbesluiten om reclame voor cryptodiensten te beperken en een verbod op Bitcoin (BTC) betaalautomaten.

De Verenigde Staten staat op de derde plaats van cryptovriendelijke landen, deels vanwege hun besluit om te streven naar een duidelijkere regelgeving, aldus het rapport.

President Joe Biden ondertekende een uitvoerend bevel waarin hij overheidsinstanties aanspoorde om samen te werken om de "verantwoorde ontwikkeling" van digitale activa te bestuderen. De Amerikaanse minister van financiën, Janet Yellen, herhaalde deze oproep in een discussie die MicroStrategy CEO Michael Saylor "waarschijnlijk de belangrijkste toespraak van de 21e eeuw" noemde.

De VS staat ook op de eerste plaats in de miningsector, aangezien het land goed is voor ongeveer 35% van de wereldwijde Bitcoin hashrate - voor Kazachstan, dat op de tweede plaats staat, met een totaal van ongeveer 18%.

De Verenigde Arabische Emiraten, die op 22 staat, was een nieuwe toevoeging aan de lijst na de recente plannen om één van 's werelds crypto hotspots te worden.

Dubai onthulde vorige maand zijn eerste wetgeving voor cryptocurrencies waarop toezicht wordt gehouden door een nieuw regelgevend agentschap, en het emiraat heeft onlangs licenties verleend aan cryptobeurzen FTX en Binance om er te opereren.

China bleef onderaan de lijst staan na zijn wijdverspreide verbod op het verhandelen en delven van cryptomunten.

Nog geen account op het handelsplatform van Binance? Klik hier om u aan te melden en ontvang levenslang 20% extra korting op handelskosten


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram