28 februari 2022

eBay gaat binnenkort de mogelijkheid om met crypto te betalen toevoegen

De e-commercegigant wil de internationale marktplaats worden voor millennials en Gen Z door nieuwe betaalopties met cryptocurrencies toe te voegen.

De grootste online marktplaats ter wereld zou binnenkort cryptobetalingen kunnen integreren, zei CEO Jamie Lannone in een recent interview.

eBay behoort tot de oudste e-commerce platforms en wil nu het ultieme platform worden voor Gen Z en millennials. De CEO zei in een interview dat het bedrijf al geruime tijd op zoek is om cryptobetalingen te integreren en een officiële aankondiging zou kunnen worden gedaan tijdens de aanstaande beleggersdag op 10 maart.

Tijdens zijn interview onthulde Lannone dat eBay op zoek is naar een overgang naar nieuwe betalingsmogelijkheden omdat ze al $85 miljard aan volume rechtstreeks op zijn platform beheren.

Sprekend over eBay zijn houding ten opzichte van opkomende technologie zoals blockchain en cryptomunten, wees Lannone in de richting van de groeiende populariteit van non-fungible tokens die op zijn platform worden verhandeld, zonder daar een officiële aankondiging over te doen.

Lannone zei dat het bedrijf vorig jaar zijn beleid heeft gewijzigd om het e-commerce platform een plek te maken om alles te kopen en verkopen, of het nu een fysiek of digitaal goed is.

De stijging in populariteit en vraag naar cryptomunten heeft ervoor gezorgd dat verschillende online platforms cryptobetalingen hebben toegevoegd. eBay, met zijn focus op het vangen van millennial en Gen Z klanten, wil hetzelfde doen. Het zal echter niet de eerste poging van het bedrijf zijn op het gebied van cryptobetalingen - eBay probeerde voor het eerst betalingen met Bitcoin (BTC) te integreren in 2014.

Zoals DutchCryptoNews in mei 2021 had gemeld, was eBay vorig jaar ook de betalingsintegratie met BTC aan het onderzoeken, samen met de handel van NFT’s. Het plan voor de integratie van cryptobetalingen lijkt nu bijna te zijn afgerond nu crypto mainstream is geworden en meer wordt geaccepteerd door de massa.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram