3 mei 2021

eBay onderzoekt de mogelijkheid voor cryptobetalingen en NFT-veilingen

Volgens CEO Jamie Lannone zal eBay "mogelijkheden onderzoeken" om non-fungible tokens en cryptobetalingen mogelijk te maken op zijn platform.

De grote online marktplaats eBay wilt crypto-betalingsopties voor zijn klanten introduceren en manieren onderzoeken om NFT’s of non-fungible tokens op het platform te introduceren.

In een interview met CNBC zei Jamie Lannone, CEO van eBay, dat het bedrijf "blijft kijken" naar betalingsopties met cryptocurrencies. Bovendien zei hij dat eBay "mogelijkheden onderzoekt" om non-fungible tokens op het platform "op een gemakkelijke manier" mogelijk te maken, door het digitale aanbod te vergelijken met verzamelobjecten.

"Eén van de geweldige dingen van eBay is dat wanneer er een nieuwe trend is, deze gewoon op eBay verschijnt", zei Lannone. "Dat is wat we zien in gebieden als NFT, waarin we kijken hoe we dat beter kunnen verkennen."

De CEO zei dat delen van NFT's nu "al transacties uitvoeren" op het platform, maar dat eBay het proces voor kopers en verkopers nog niet had vereenvoudigd. Sommige gebruikers kunnen ook Bitcoin (BTC) te koop aanbieden op het platform, schijnbaar zonder dat eBay dergelijke veilingen specifiek sanctioneert.

Leidinggevenden op de online marktplaats hebben eerder laten doorschijnen dat eBay open zou kunnen staan ​​voor het accepteren van cryptobetalingen. Drie jaar geleden zei een senior vice-president bij het bedrijf dat eBay "serieus overwoog" om BTC als betaalmethode in zijn platform te integreren.

Het platform werkte ook samen met PayPal om betalingen te vergemakkelijken voordat de betalingsprovider vorig jaar aankondigde cryptohandel mogelijk te maken. Het bedrijf gaat langzaam over van het gebruik van PayPal naar e-commercebedrijf Adyen. Sinds het eerste kwartaal van 2021 heeft eBay ongeveer 187 miljoen actieve kopers.


03/05/2021 - 19u30
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram