11 juni 2021

Economisch adviseur uit Nederland roept op tot een verbod op Bitcoin

“De adviseur” verklaarde dat Bitcoin volgens hem geen intrinsieke waarde had en dat het een goede zet zou zijn om het uit de economie te stampen.

Een functionaris van het Centraal Planbureau (CPB), een “onafhankelijke”, publiek gefinancierde beleidstak die de regering in Nederland adviseert, zei vandaag dat Bitcoin en andere cryptocurrencies in het land moeten worden verboden.

Nog een cryptohater zonder geldige argumenten

Pieter Hasekamp, ​​directeur van het CPB, stelt dat de cryptomarkt afstevent op een onvermijdelijke crash in zijn opiniestuk in het Financieele Dagblad vandaag.

“Voor investeerders en overheden is de laatste persoon die beweegt de verliezer. Nederland moet nu Bitcoin verbieden”, schreef Hasekamp. Hij voegde eraan toe dat een verbod investeerders zou ontmoedigen om in cryptocurrencies te investeren en uiteindelijk zelfs een einde zou maken aan de industrie als geheel.

Hasekemp schreef verder:

“Het product zelf heeft immers geen intrinsieke waarde en ontleent zijn aantrekkingskracht alleen aan de acceptatie door anderen.”

De CPB directeur zei ook dat een algeheel verbod op de productie, handel en bezit van cryptocurrencies een gunstige zet zou zijn, vooral omdat dergelijke activa niet worden uitgegeven door gecentraliseerde financiële instellingen en autoriteiten weinig controle hebben over het gebruik ervan.

Zal de regering luisteren?

Ondanks de kritiek van Hasekemp is de overheid van Nederland redelijk vriendelijk als het om cryptocurrencies gaat. Het heeft eerder verschillende blockchainprojecten gelanceerd en zou de sector willen reguleren in plaats van het volledig te verbieden.

Ondertussen komen de opmerkingen en zorgen zelfs als andere natiestaten zich opwarmen voor Bitcoin … en dat op een onvergetelijke manier.

Deze week zag El Salvador, een klein land in Midden-Amerika, de eerste natie ooit worden die Bitcoin officieel legaliseerde als 'wettig betaalmiddel'. Burgers kunnen het activum nu naast de Amerikaanse dollar gebruiken voor overboekingen, handel en in ruil voor goederen en diensten.

Buurlanden Mexico en Panama, en de Zuid-Amerikaanse landen Columbia en Paraguay doen ook mee aan revolutie. Deze week zagen regeringsfunctionarissen uit elk van deze landen hun eigen steun verlenen aan Bitcoin, vooral in de vorm van regularisering en toevoeging aan de bredere financiële economie.


Bitcoin en cryptocurrencies … Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees onze gratis Crypto Gids

11/06/2021 - 15u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram