x Oud archief

Edward Snowden: CBDC is een cryptofascistische valuta

cryptostheen 1 min lezen

De wereldberoemde klokkenluider, Edward Snowden, heeft naar Twitter gegrepen om het concept van central bank digital currencies (CBDC’s) aan te vallen en in het bijzonder degene die de Federal Reserve in de Verenigde Staten in de toekomst zou kunnen lanceren.

Snowden noemt CBDC’s “perversie” en “cryptofascistische valuta’s”

Snowden denkt dat als de Federal Reserve een digitale valuta van de centrale bank (de zogenaamde ‘FedCoin’) uitgeeft, deze zal worden gebruikt om het spaargeld van gewone werkende Amerikanen naar nul te brengen, ondanks dat hij het officieel een “nuttig beleidsinstrument” noemt.

De klokkenluider tweette dit nadat hij een screenshot had gedeeld van een artikel uit de New York Times over CBDC’s. Daarin schreef ene Dr. Prasad dat de Fed een negatieve rente kan opleggen op elektronische tegoeden van de CBDC op ieders rekening om de eigenaar te stimuleren CBDC’s sneller uit te geven en om bedrijven hun digitale dollars te laten investeren.

In zijn andere recente tweets is Snowden stellig dat het geld dat door een gemiddelde Amerikaanse burger in een CBDC op een bankrekening zal worden gestald, niet daadwerkelijk van hen zal zijn, aangezien het de Federal Reserve zal zijn die zal beslissen “of en hoe je het kunt uitgeven”.

Het bericht van Snowden stelt dat CBDC’s een “perversie van cryptocurrencies” en zelfs “cryptofascistische munten” zijn, omdat de staat in het centrum van elke transactie zal staan.

“Een CBDC is tegennatuurlijk aan cryptomunten, of in ieder geval van de grondbeginselen en protocollen ervan, uitdrukkelijk ontworpen om het basiseigendom van uw geld te ontzeggen door overheden en beleidsmakers in het middelpunt van elke transactie te installeren.”

Het cryptoverbod in China heeft Bitcoin sterker gemaakt

Snowden gelooft echter wel in Bitcoin als een nieuwe vorm van geld voor de toekomstige vrije wereld. Onlangs merkte hij op dat de ondanks het nieuwe Chinese verbod, de toonaangevende digitale munt nog sterker is geworden en verder blijft stijgen, ondanks de gezamenlijke wereldwijde inspanningen van regeringsleider tegen het activum.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.