x Oud archief

Eerste Australische Bitcoin en Ethereum Spot ETF's zijn gelanceerd

cryptostheen 1 min lezen

De eerste ETF van Australië heeft een rustige ontvangst bij hun debuut op donderdag achter de rug, terwijl de wereldwijde cryptomarkt naar beneden dook na de ineenstorting van twee digitale tokens.

Effecten- en derivatenbeurs Cboe Australia introduceerde de ETFS 21Shares Bitcoin ETF en de ETFS 21Shares Ethereum ETF, de eerste beleggingsproducten die Australische investeerders directe, gereguleerde blootstelling bieden aan ‘s werelds grootste cryptomunten naar marktwaarde, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), zei het in een verklaring. De Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF debuteerde ook op Cboe op donderdag, volgens lokale mediaberichten.

Eén op de vijf Australiërs bezit al crypto-activa, volgens een onderzoek van Swyftx uit 2021, en de nieuwe ETF’s (trackers) kunnen extra beleggers aantrekken.

Cboe Australia CEO Vic Jokovic zei:

“We zijn verheugd om samen te werken met ETF Securities om de eerste crypto ETF’s op de markt te brengen in Australië.” Hij voegde eraan toe dat het “baanbrekende producten zijn die de weg zullen vrijmaken voor meer Australiërs om hun beleggingsportefeuille op een gereguleerde manier bloot te stellen aan cryptocurrencies.”

Toch kwam het historische debuut te midden van de ineenstorting van de algoritmische stablecoin UST en zijn gerelateerde op Terra gebaseerde activum, LUNA. De drie nieuwe ETF’s hadden elk een initieel handelsvolume van minder dan $1 miljoen en presteerden minder dan de bullish marktverwachtingen te midden van een wereldwijde uitverkoop in de onderliggende prijzen van BTC en ETH, aldus de AFR.

“Er zijn sterke tekenen van capitulatie in crypto deze week, wat vaak grote sprongen oplevert,” vertelde Tony Sycamore, senior marktanalist voor City Index, aan Bloomberg.

“Ervan uitgaande dat het herstel tractie krijgt, zal het helpen steun te verwerven voor de nieuw genoteerde producten, samen met de voortzetting van meer wijdverspreide adoptie.”

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.