14 mei 2022

Eerste Australische Bitcoin en Ethereum Spot ETF's zijn gelanceerd

De eerste drie cryptocurrency exchange-traded funds (ETF's) van Australië zijn van start gegaan op de Cboe beurs, waarmee producten gebaseerd op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) naar de aandelenmarkt worden gebracht.

De eerste ETF van Australië heeft een rustige ontvangst bij hun debuut op donderdag achter de rug, terwijl de wereldwijde cryptomarkt naar beneden dook na de ineenstorting van twee digitale tokens.

Effecten- en derivatenbeurs Cboe Australia introduceerde de ETFS 21Shares Bitcoin ETF en de ETFS 21Shares Ethereum ETF, de eerste beleggingsproducten die Australische investeerders directe, gereguleerde blootstelling bieden aan 's werelds grootste cryptomunten naar marktwaarde, Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), zei het in een verklaring. De Cosmos Purpose Bitcoin Access ETF debuteerde ook op Cboe op donderdag, volgens lokale mediaberichten.

Eén op de vijf Australiërs bezit al crypto-activa, volgens een onderzoek van Swyftx uit 2021, en de nieuwe ETF's (trackers) kunnen extra beleggers aantrekken.

Cboe Australia CEO Vic Jokovic zei:

"We zijn verheugd om samen te werken met ETF Securities om de eerste crypto ETF's op de markt te brengen in Australië." Hij voegde eraan toe dat het "baanbrekende producten zijn die de weg zullen vrijmaken voor meer Australiërs om hun beleggingsportefeuille op een gereguleerde manier bloot te stellen aan cryptocurrencies."

Toch kwam het historische debuut te midden van de ineenstorting van de algoritmische stablecoin UST en zijn gerelateerde op Terra gebaseerde activum, LUNA. De drie nieuwe ETF's hadden elk een initieel handelsvolume van minder dan $1 miljoen en presteerden minder dan de bullish marktverwachtingen te midden van een wereldwijde uitverkoop in de onderliggende prijzen van BTC en ETH, aldus de AFR.

"Er zijn sterke tekenen van capitulatie in crypto deze week, wat vaak grote sprongen oplevert," vertelde Tony Sycamore, senior marktanalist voor City Index, aan Bloomberg.

"Ervan uitgaande dat het herstel tractie krijgt, zal het helpen steun te verwerven voor de nieuw genoteerde producten, samen met de voortzetting van meer wijdverspreide adoptie."


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram