12 juni 2021

Eerste smart contract is succesvol uitgevoerd op het Alonzo testnet van Cardano

Cardano heeft met succes zijn eerste smart contract op een openbaar testnet uitgevoerd.

Vertegenwoordigers van Input Output Global, het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano (ADA) blockchain-oplossingen, vieren een ambitieuze mijlpaal.

Volgens de laatste berichtgeving door de marketingdirecteur Tim Harrison van IOG (voordien IOHK), head of delivery Nigel Hemsley, en delivery lead Dimitris Poulopoulos, zijn de eerste smart contracts van het Cardano Alonzo testnet operationeel.

Het allereerste slimme contract op Alonzo, het openbare testnet van Cardano, is succesvol verlopen, volgens een ontwikkelingsupdate van 11 juni.

"Het eerste eenvoudige Plutus smart contract is deze week met succes uitgevoerd op het AlonzoBlue Cardano testnet."

Slimme contracten zijn geschreven in Plutus, een programmeertaal van Cardano. Nu zal het testen van de contracten de ‘AlonzoBlue’-fase ondergaan, de eerste fase van het Alonzo testnet.

Transacties in AlonzoBlue worden gevalideerd door een beperkt team van staking pool operators en vroege enthousiastelingen of pioniers van Cardano.

Experimenten worden ondersteund door een aantal externe teams. Voor de volgende testfase zal AlonzoWhite naar verwachting in juli beginnen met 500 testers aan boord.

Eerste usecases van Cardano smart contracts

Ontwikkelaars hebben ook onthuld waar de eerste gebruikersdoeleinden van de slimme contracten voor zijn gemaakt. Zelfs in de ontluikende fase richt de programmeerbare omgeving van Cardano zich op een verscheidenheid aan gedecentraliseerde financiële segmenten.

Ze werken namelijk met gedecentraliseerde data-oracles (oracles), gedecentraliseerde beurzen van digitale activa (DEX’s), liquiditeits- en stakingspools, uitleen-/leentools en door crypto ondersteunde stablecoins. Bovendien kunnen contracten op Cardano (ADA) non-fungible tokens (NFT's) hosten.

Het testnet zal volledig openbaar zijn tijdens de ‘Alonzo Purple’-fase, wanneer alle stake pool operators en Plutus-pioniers kunnen deelnemen.


Join ons op Telegram!
Crypto Chat | Nieuws BE & NL

12/06/2021 - 02u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram