x Oud archief

Eerste traditionele bank in Europa voegt Ethereum (ETH) toe aan zijn cryptodiensten

cryptostheen 1 min lezen

Eén van de grootste banken van Europa heeft aangekondigd dat het zijn aanbod van cryptocurrency handelsdiensten gaat verbreden door Ethereum (ETH) aan zijn portfolio toe te voegen.

Deze belangrijke toevoeging zal de instelling in staat stellen om haar klanten bij private banking een nieuw aanbod te bieden dat hen blootstelling geeft aan de op één na grootste cryptomunt op de markt. Klanten met een ‘New Gen’ rekening zullen hun portefeuille kunnen beheren door BTC en ETH toe te voegen en te verkopen.

Naast vereenvoudigde aankoopmogelijkheden, zullen klanten bij BBVA die de mobiele applicatie van de bank gebruiken, in staat zijn om transacties met zowel digitale als traditionele activa met hun telefoon te bekijken. Alle cryptomunten zijn converteerbaar naar de euro, dollar of een andere fiatvaluta.

New Gen is de 100% digitale beleggingsrekening van de bank, die toegankelijk is met een eerste storting van $10.000 – beschikbaar voor inwoners van onder meer de Europese Unie, Mexico, Colombia, Argentinië, Peru en Chili.

De rekening biedt toegang tot een catalogus van bedrijven en fondsen en beschikt over een cryptocurrency wallet.

BBVA Zwitserland was de eerste traditionele financiële bankinstelling in Europa die Ether implementeerde in zijn aanbod. Volgens de CEO van de bank was de beslissing om ETH toe te voegen als onderdeel van zijn crypto aanbod gebaseerd op de sterke toename van interesse bij de meerderheid van de beleggers.

De bewaringsdienst (custody service) voor activa van de bank kreeg een warm onthaal bij haar klanten, die kandidaat waren om hun portefeuilles persoonlijk te beheren en hun huidige holdings te diversifiëren met meer volatiele digitale activa. Volgens de verklaring van de bank is het grootste deel van de vraag afkomstig van degenen die de dienst willen gebruiken voor meer diversificatie, bij zowel particuliere als institutionele beleggers.

BBVA Zwitserland gaat de komende maanden ook verder met het uitbreiden van zijn aanbod. De bank heeft zich al gepositioneerd als één van de meest toonaangevende dienstverleners binnen de Europese markt die blootstelling kan bieden aan digitale activa en zich verder beweegt op het pad van meer crypto adoptie.

Sinds de afgelopen jaren zijn er verscheidene banken in Europa die stilaan maar zeker Bitcoin (BTC) handels- en bewaringsdiensten zijn beginnen aanbieden. Deze bevinden zich echter vooral in Litouwen, Zwitserland, Liechtenstein en Duitsland.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.