22 november 2021

El Salvador bouwt een Bitcoin stad aangedreven door geothermische energie

Een door vulkanen aangedreven 'Bitcoin City' zal gedeeltelijk worden gefinancierd met 1 biljoen dollar aan door de overheid uitgegeven BTC-obligaties via het Liquid Network van Blockstream, een sidechain van het Bitcoin mainnet.

El Salvador blijft vooroplopen in de adoptie van Bitcoin (BTC) nu president Nayib Bukele de lancering aankondigt van Bitcoin City, dat in eerste instantie gefinancierd zal worden met obligaties ter waarde van $1 miljard.

Het initiatief werd voor het eerst aangekondigd door Bukele tijdens de Bitcoin weekconferentie in El Salvador, die tot doel had het mainstream gaan van Bitcoin in het land te vieren en de participatie van burgers te vergroten.

Bukele zei:

"In #BitcoinCity zullen we digitaal en technologisch onderwijs hebben. Geothermische energie voor de hele stad en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer."

Geen belastingen in Bitcoin City El Salvador // Bron: PresidenciaSV

Bij de ontwikkeling van Bitcoin City zullen prominente cryptobedrijven proactief betrokken zijn, waaronder cryptocurrency exchange Bitfinex en Blockstream van Adam Back. Volgens Bitfinex CTO Paolo Ardoino zal de beurs het initiatief van El Salvador ondersteunen door een effectenplatform te lanceren om de BTC-obligaties te bewaren. Hij voegde eraan toe:

"Het platform zal binnenkort de thuisbasis zijn van vele lokale en buitenlandse aanbiedingen van digitale activa die een nieuwe regulering van digitale activa voor het land ontwikkelen! El Salvador, Bitfinex en Blockstream schrijven samen geschiedenis."

De president voorziet dat Bitcoin City een volledig functionele stad wordt met woonwijken, winkelcentra, restaurants, een haven, "alles rond Bitcoin." Bovendien zullen de inwoners alleen belasting over de toegevoegde waarde (btw) moeten betalen, die volgens Bukele zal worden gebruikt om de obligaties van de stad te betalen, en de rest voor de openbare infrastructuur en het onderhoud van de stad.

Op de conferentie verduidelijkte chief security officer Samson Mao van Blockstream de haalbaarheid van de inkoop van $1 miljard dollar aan obligaties:

"Met Bitfinex hebben ze een heleboel whales. Ik zie geen probleem om een obligatie van $1 miljard te vullen."

Mao liet de burgers ook weten dat $500 miljoen aan Bitcoin-obligaties onderworpen zullen zijn aan een lock-up periode van vijf jaar, waardoor het geïnvesteerde kapitaal effectief uit de wereldwijde circulerende voorraad wordt gehaald. Daarnaast legde de ondernemer uit hoe een tienvoudige toename van soortgelijke initiatieven uit andere landen uiteindelijk de helft van de 21 miljoen BTC uit circulatie zal halen.

Kort nadat Bitcoin mainstream werd, heeft de regering van El Salvador ongerealiseerde winsten geherinvesteerd in verschillende ontwikkelingsprojecten voor een betere infrastructuur.

Begin november kondigde Bukele aan dat het overschot van op de rekening van het Bitcoin fonds van de staat gebruikt zal worden voor de bouw van 20 nieuwe scholen:

"Toen dit project werd opgestart, hadden we nog niet zoveel geld verdiend met FIDEBITCOIN als we nu hebben verdiend. Daarom hebben we besloten om de eerste 20 scholen met de winst uit Bitcoin te bouwen."

Half oktober herinvesteerde de regering van El Salvador $4 miljoen van de winst van hun Bitcoin Trust om een nieuw dierenziekenhuis te bouwen in de hoofdstad San Salvador.

Historische prijsgrafiek van Bitcoin (BTC) // Bron: Coingecko

Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram