x Oud archief

El Salvador doet aankoop van 500 Bitcoin (BTC) temidden van marktcrash

cryptostheen 1 min lezen

De president van El Salvador, Nayib Bukele, kondigde onlangs aan dat het Latijns-Amerikaanse land extra 500 Bitcoin (BTC) heeft gekocht tegen een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $30.744.

Het land heeft nu in totaal 2.301 BTC gekocht voor $103 miljoen, volgens berekeningen van Bloomberg. Met BTC verhandeld op $29.027 op het moment van schrijven, is die schatkistreserve momenteel slechts $66,9 miljoen waard.

El Salvador maakte Bitcoin afgelopen september voor het eerst tot wettig betaalmiddel en heeft sindsdien periodiek BTC in zijn reserves verzameld.

Als reactie daarop heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) het beleid bekritiseerd en in januari aanbevolen dat de Centraal-Amerikaanse natie de cryptomunt niet langer als officiële munteenheid mag beschouwen.

De internationale financiële instelling zei hierover:

“Er zijn grote risico’s verbonden aan het gebruik van Bitcoin voor de financiële stabiliteit, de financiële integriteit en de consumentenbescherming, evenals de daarmee verbonden fiscale voorwaardelijke verplichtingen. Sommige bestuurders hebben ook hun bezorgdheid geuit over de risico’s die verbonden zijn aan de uitgifte van door Bitcoin gedekte obligaties.”

De grootste cryptomunt is in de afgelopen week meer dan 20% gedaald en in de afgelopen zeven dagen meer dan 27%.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.