13 mei 2022

El Salvador doet aankoop van 500 Bitcoin (BTC) temidden van marktcrash

El Salvador blijft tijdens een nieuwe dip opnieuw Bitcoin kopen, zelfs nu de cryptomarkt lijdt onder een grote crash.

De president van El Salvador, Nayib Bukele, kondigde onlangs aan dat het Latijns-Amerikaanse land extra 500 Bitcoin (BTC) heeft gekocht tegen een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $30.744.

Het land heeft nu in totaal 2.301 BTC gekocht voor $103 miljoen, volgens berekeningen van Bloomberg. Met BTC verhandeld op $29.027 op het moment van schrijven, is die schatkistreserve momenteel slechts $66,9 miljoen waard.

El Salvador maakte Bitcoin afgelopen september voor het eerst tot wettig betaalmiddel en heeft sindsdien periodiek BTC in zijn reserves verzameld.

Als reactie daarop heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) het beleid bekritiseerd en in januari aanbevolen dat de Centraal-Amerikaanse natie de cryptomunt niet langer als officiële munteenheid mag beschouwen.

De internationale financiële instelling zei hierover:

"Er zijn grote risico's verbonden aan het gebruik van Bitcoin voor de financiële stabiliteit, de financiële integriteit en de consumentenbescherming, evenals de daarmee verbonden fiscale voorwaardelijke verplichtingen. Sommige bestuurders hebben ook hun bezorgdheid geuit over de risico's die verbonden zijn aan de uitgifte van door Bitcoin gedekte obligaties."

De grootste cryptomunt is in de afgelopen week meer dan 20% gedaald en in de afgelopen zeven dagen meer dan 27%.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram