3 februari 2022

El Salvador herintroduceert Chivo wallet en zal 1500 Bitcoin geldautomaten plaatsen

El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel heeft gemaakt, heeft een partnerschap aangekondigd met AlphaPoint om zijn digitale portemonnee te verbeteren.

Bijna vijf maanden na de uitrol van het experiment om in El Salvador de cryptomunt als munteenheid van het land te maken, heeft het Centraal-Amerikaanse land een institutionele crypto wallet provider aangetrokken om zijn eigen Chivo Wallet te verbeteren.

Met AlphaPoint zal de vernieuwde Chivo wallet naar verwachting onmiddellijke en goedkope transacties met Bitcoin (BTC) kunnen uitvoeren en kopzorgen over de stabiliteit en schaalbaarheid kunnen wegnemen.

In de eerste maand na de invoering van BTC als wettig betaalmiddel, kondigde president Nayib Bukele aan dat de Chivo wallet 2,1 miljoen Salvadoranen aan boord had. De massale adoptie stuitte echter op tal van obstakels, waaronder systeemproblemen en ontbrekende tegoeden.

Op zoek naar een permanente oplossing voor inmiddels meer dan 4 miljoen BTC gebruikers in het land, werkte de regering van El Salvador samen met een infrastructuur provider, AlphaPoint, met een sterke focus op de stabiliteit, uptime, schaalbaarheid en de sociale impact van de Chivo wallet.

Volgens de officiële verklaring is Chivo van plan om zijn huidige op consumenten gerichte gebruiksdoeleinden uit te breiden naar andere dagelijkse transacties, zoals het vereenvoudigen van betalingen voor nutsvoorzieningen thuis, belastingen en vele andere dagelijkse betalingen:

"Het project heeft een hoge verwachting van Chivo en is ook bezig met het uitrollen van 1.500 Bitcoin ATM's in het hele land om de Salvadoraanse bevolking beter van dienst te kunnen zijn."

De nieuwste integratie met AlphaPoint zal de ondersteuning voor kassasystemen, websites en de administratieve console van de Salvadoraanse overheid uitbreiden. Daarnaast bevat de update een verbeterde "integratie van Lightning voor bijna onmiddellijke, kosteloze transacties met Bitcoin via QR en het Lightning netwerk." AlphaPoint CEO en medeoprichter Igor Telyatnikov zei:

"El Salvador en president Bukele zijn echt toonaangevend wereldwijd met dit eerste grote experiment in de adoptie van Bitcoin op landelijk niveau. We zijn vereerd om betrokken te zijn bij het proces en de schaalbare en betrouwbare oplossingen te leveren die nodig zijn voor deze enorme onderneming."

In haar streven om meer gebruiksmogelijkheden voor BTC te verkennen, onderzoekt de regering van El Salvador de mogelijkheid van BTC leningen tegen een lagere rente.

Mónica Taher, Director of Technology and Economy International Affairs, zei het volgende:

"De kleine BTC leningen zullen toegang bieden tot digitaal geld voor inwoners die voordien geen toegang hadden tot het traditionele bankensysteem terwijl ze hen helpen een kredietgeschiedenis op te bouwen. De economie van El Salvador zal groeien door zijn kleine bedrijven te versterken."

Ondertussen werkt El Salvador aan het plaatsen van 1.500 extra Bitcoin geldautomaten in het land om de adoptie in de tussentijd te vergemakkelijken.


Cryptocurrencies en blockchaintechnologie - Nog steeds veel vragen, maar weinig antwoorden? Lees meer in de Crypto Gids (FAQ) van Dutch Crypto News

Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram