x Oud archief

El Salvador koopt de dip - opnieuw

cryptostheen 1 min lezen

Nayib Bukele, president van El Salvador, kondigde vrijdagavond aan dat het land nog eens 100 BTC had gekocht. President Bukele deed de aankondiging op Twitter op een dag dat de prijzen van cryptocurrencies over de hele industrie daalden.

‘Buy the dip’

“El Salvador heeft zojuist de dip gekocht”, schreef Bukele in een tweet. “100 extra munten aangeschaft met een korting.”

De prijs van Bitcoin daalde vrijdag met bijna 10% tot $53.587, een dieptepunt niet meer gezien sinds begin oktober. Tegen die prijs zou de aankoop van 100 BTC door El Salvador meer dan $5,4 miljoen waard zijn.

El Salvador verklaarde Bitcoin in september tot wettig betaalmiddel en kocht het in verschillende delen, te beginnen met 200 BTC op 6 september. Weken later kocht het nog eens 150 BTC. Op 28 oktober kocht het 420 BTC, telkens tegen een mooie korting door een dip. Met nog enkele andere toevoegingen tussendoor staan de totale bezittingen op 1.120 BTC, een bedrag dat momenteel meer dan $66 miljoen waard is.

Bitcoin in El Salvador

Bitcoin werd een wettig betaalmiddel op 7 september, waardoor burgers de officiële wallet van El Salvador konden downloaden en $30 aan gratis BTC konden ontvangen. El Salvador wil nu de eerste ‘Bitcoin City’ ter wereld bouwen met door BTC gedekte obligaties, een plan dat eerder deze week werd aangekondigd. Het land heeft ook plannen om winsten uit Bitcoin te besteden aan het bouwen van scholen.

Het land heeft echter kritiek gekregen van verschillende financiële leiders. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde El Salvador eerder deze maand tegen het gebruik van Bitcoin. Gisteren uitte de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, soortgelijke zorgen.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.