x Oud archief

Elon Musk gelooft dat cryptomunten een bedreiging vormen voor de Communistische Partij van China

cryptostheen 1 min lezen

Tesla CEO Elon Musk heeft zich uitgesproken over de sterke tegenwind door China op cryptomunten op de Code Conference die plaatsvond op 28 september.

Het lijkt Musk dat de Chinese overheid niet van crypto houdt in het licht van het recente verbod.

Hoewel hij niet precies kan zeggen wat er achter deze vijandigheid zit, suggereert Musk dat de Communistische Partij van China deze houding aanneemt tegenover cryptocurrencies omdat ze een bedreiging vormen voor de gecentraliseerde overheid:

“Ik veronderstel dat crypto fundamenteel gericht is op het verminderen van macht van gecentraliseerde overheden en dat vinden ze niet leuk.”

Musk denkt dat crypto waardevol is omdat geen enkele overheid in staat is om het te controleren:

“Weet je, als overheden de hand niet uit de koekjestrommel kunnen houden en de gelddatabase kunnen bewerken, dan zit daar waarschijnlijk wel wat waarde in.”

Het verbod op miningactiviteiten zou volgens Musk ook te maken kunnen hebben met de toenemende stroomstoringen die de zuidelijke provincies van China momenteel teisteren.

Crypto kan niet vernietigd worden

Terwijl hij commentaar gaf op zijn vermogen om de markt te bewegen met één enkele tweet, concludeerde Musk al spottend dat het een goede zaak is als de markt omhoog gaat.

Met dat gezegd zijnde, gelooft Musk dat er “een langetermijndoel” is voor cryptocurrencies.

De multimiljardair voegt eraan toe dat het onmogelijk is om cryptocurrencies te “vernietigen”, maar hij gelooft ook dat overheden de vooruitgang van de industrie waarschijnlijk zullen afremmen.

Musk is er ook van overtuigd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) “niets moet doen” als het gaat om de regelgeving ervan.

De Tesla CEO maakte echter duidelijk dat hij crypto niet ziet als de tweede komst van de Messias:

“Ik zou niet zeggen dat ik een enorme cryptocurrency expert ben. Er zit wat waarde in de crypto-industrie. Ik denk niet dat het de tweede komst van de Messias is… Het zal hopelijk de fouten en de verborgenheid in het geldsysteem verminderen.”

[mcrypto id=”8342″]

30/09/2021 – 03u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.