x Oud archief

Elon Musk: ‘Je kunt nu een Tesla kopen met Bitcoin’

cryptostheen 2 min lezen

U kunt nu met Bitcoin een Tesla kopen. Je leest het goed en het is geen gerucht. Het komt rechtstreeks van de CEO van Tesla, Elon Musk, zelf.

In een tweet een paar uur geleden zei de CEO van Tesla dat potentiële autobezitters de wereldberoemde elektrische voertuigen kunnen kopen met Bitcoin, ‘s werelds grootste digitale valuta.

Musk voegde eraan toe dat Tesla alleen interne en open-source software gebruikt en dat het zijn eigen Bitcoin nodes (netwerk-knooppunten) rechtstreeks zou beheren. Als zodanig zou alle BTC die door gebruikers aan Tesla worden betaald, worden behouden als Bitcoin, en niet worden omgerekend naar fiat-valuta zoals bij andere fiat-to-Bitcoin productaankopen.

Dit betekent dat Tesla, in tegenstelling tot de meeste andere aankopen van echte activa zoals onroerend goed, horloges of jachten, de Bitcoin die ze ontvangen in hun balans zal blijven houden, in plaats van BTC te accepteren en onmiddellijk in dollars (of andere fiat-valuta’s) uit te betalen.

Ondertussen, terwijl het bovenstaande momenteel alleen beschikbaar is voor Amerikaanse burgers, zei Musk dat autokopers in andere landen binnenkort een glimmende nieuwe Tesla kunnen kopen met behulp van BTC. “Betalen met Bitcoin komt later dit jaar beschikbaar buiten de VS”, zei hij in een andere tweet.

Bron: Tesla

Op de achtergrond van Tesla’s aankoop van $1,5 miljard

Musk, die officieel de ‘Technoking van Tesla’ is bij het autobedrijf, is niet nieuw in crypto. Hij maakt al maanden memes over de valuta (en meme-munt Dogecoin) en hield zelfs toezicht op Tesla’s gigantische aankoop van Bitcoin voor hun eigen balans.

Zoals vorige maand werd gemeld, heeft Tesla meer dan $1,5 miljard aan Bitcoin opgehaald in een beweging die vergelijkbaar is met die van bedrijfsanalyse-bedrijf MicroStrategy (dat volgens records op meer dan 90.000 BTC zit).

Tesla zei, volgens een aanvraag van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat het Bitcoin aan zijn schatkist-reserves heeft toegevoegd om hen te beschermen tegen inflatie en om rendement te behalen in een beter presterende, wereldwijd geaccepteerde en liquide activaklasse. Het bedrijf sloot zich met de verhuizing aan bij het cohort van technologiebedrijven zoals MicroStrategy en betalingsbedrijf Square, met als gemeenschappelijk verhaal voor het vinden van een beter rendement via Bitcoin door af te stappen van traditionele activa.

Ondertussen sprong Bitcoin naar meer dan $56.000 na de tweet van Musk. Het is de afgelopen dag reeds met meer dan 4% gestegen.


[mcrypto id=”8342″]

24/03/2021 – 15u30
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.