11 mei 2021

Elon Musk voert peiling uit op Twitter en vraagt of Tesla Dogecoin moet accepteren als betaalmiddel

Elon Musk heeft een poll op Twitter gepost en gebruikers gevraagd of de autofabrikant de memecoin Dogecoin moet accepteren.

Elon Musk, de CEO van de elektrische autofabrikant Tesla, heeft weer een Dogecoin (DOGE) tweet uitgebracht. Het is deze keer echter niet allemaal onzin, want hij vraagt of klanten met DOGE voor auto's van Tesla willen betalen.

"Wil je dat Tesla Doge accepteert?", vroeg hij in de tweet, die binnen 4 uur tijd meer dan 2 miljoen stemmen behaalde, met bijna 77% van alle enquêteurs - ongeveer 1.540.000 Twitter-accounts - die stemde met 'ja'.

Dogecoin steeg (en daalde) 10% minuten na de tweet van Musk, waarbij kopers en handelaren waarschijnlijk reageren op de mogelijkheid dat Tesla de cryptocurrency DOGE daadwerkelijk accepteert voor zijn auto's. De memecoin is nu met 77% gestegen in de afgelopen 14 dagen en maar liefst +/- 20.000% in het afgelopen jaar.

Afgelopen weekend liet Musk de cryptocurrency in een televisieprogramma doorschijnen. De tweet volgt SpaceX, het ruimteverkenningsbedrijf van Musk, dat eerder deze week Dogecoin-betalingen voor een missie in ontvangst nam.

De missie werd uitbesteed door Geometric Energy Corporation, die zei dat DOGE de "rekeneenheid zou zijn voor alle maanactiviteiten tussen SpaceX en Geometric Energy Corporation en een precedent zou scheppen voor toekomstige missies naar de maan en Mars."

Tesla werd het eerste autobedrijf ter wereld dat eerder dit jaar Bitcoin accepteerde voor zijn elektrische auto's. Het bedrijf gebruikt alleen interne en open-source software en zou rechtstreeks zijn eigen Bitcoin-knooppunten (nodes) beheren.

Als zodanig zou alle BTC die door gebruikers aan Tesla worden betaald, worden vastgehouden als Bitcoin, niet omgerekend naar fiat-valuta zoals bij andere fiat-naar-Bitcoin productaankopen.

Dit betekent dat Tesla, in tegenstelling tot de meeste andere aankopen van activa zoals onroerend goed, horloges of jachten, de Bitcoin die ze ontvangen in hun balans zal blijven houden, in plaats van BTC te accepteren en onmiddellijk in dollars (of andere fiat-valuta's) uit te betalen. En nu wordt het bedrijf misschien zelfs een Dogecoin-houder.


11/05/2021 - 14u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram