x Oud archief

Elon Musk wordt doelwit van Anonymous voor "het vernietigen van levens" met Tweets over crypto

cryptostheen 1 min lezen

Tesla CEO Elon Musk is naar verluidt in het vizier van Anonymous verschenen nadat hij de cryptomarkt in zijn persoonlijke speeltje had veranderd, meldt de Daily Mail. Anonymous is een internationaal collectief en een internationale beweging van activisten en hacktivisten.

In haar bericht van zaterdagnacht beschuldigt de beruchte hackgroep de centimiljardair ervan levens te vernietigen met zijn cryptocurrency-tweets:

“Als je de reacties op je Twitter-berichten leest, lijkt het erop dat de spelletjes die je met de cryptomarkten hebt gespeeld, levens hebben verwoest.”

Anonymous heeft in zijn uiteenzetting verschillende gevoelige onderwerpen aangeroerd: van Tesla zijn afhankelijkheid van overheidssubsidies en “bloedbatterijen” tot Musk die mensen naar Mars stuurt “om te sterven”.

Door de ondernemer te beschrijven als een aandachtzoekende “narcistische rijke kerel”, beweren de hacktivisten dat hij nooit in staat zal zijn het lot van gewone hardwerkende mensen te begrijpen omdat hij werd geboren in de rijkdom van het apartheidstijdperk. De hackgroep eindigde haar bericht met wat een bedreiging lijkt te zijn:

“Je denkt misschien dat je de slimste persoon in de kamer bent, maar nu heb je je limiet ontmoet. Wij zijn anoniem! We zijn legendarisch. Verwacht ons.”

Speel geen spelletjes met Anonymous

Hoewel het misschien overdreven ambitieus lijkt om achter één van de rijkste mensen ter wereld aan te gaan, is het niet zo dat ambitie iets is dat de hacktivistische groepering mist.

De Anonymous-beweging – die wordt geassocieerd met de maskers van Guy Fawkes – staat in 2012 bovenaan de enquête bij Time Magazine van ‘s werelds meest invloedrijke mensen of groeperingen.

Het steunde anti-regeringsprotesten tijdens de Arabische Lente, orkestreerde de HBGary-hack, lanceerde DDoS-aanvallen op PayPal, Visa en Mastercard voor het blokkeren van betalingen aan WikiLeaks, hackte de website van de Noord-Koreaanse regering en viel zelfs Sony aan.

Musk heeft een cryptische tweet gepost die volgens sommigen zijn antwoord op de dreiging zou kunnen zijn.

YourAnonNews heeft ontkend betrokken te zijn bij het maken van de video, maar YourAnonCentral beweert dat Anonymous erachter zit. Het is niet precies duidelijk of de beruchte groep daadwerkelijk wordt geassocieerd met de dreiging.

[mcrypto id=”8342″]

06/06/2021 – 16u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.