31 maart 2022

Elon Musk zinspeelt op integratie van Dogecoin als hij alternatief voor Twitter creëert

Elon Musk, de achtste meest gevolgde accounthouder op Twitter is blijkbaar niet blij met de sterke toename van censuur op sociale media.

Sinds kort is de Tesla CEO op Twitter de discussie aangegaan en heeft hij zijn volgers die zijn bezorgdheid delen gevraagd om deel te nemen aan een enquête of het socialmediaplatform strikt vasthoudt aan het idee dat vrije meningsuiting essentieel is voor een goed functionerende democratie.

Elon Musk tweette later na het plaatsen van de poll dat "de gevolgen van deze poll belangrijk zullen zijn, stem alsjeblieft zorgvuldig". Dit werd gezien om te suggereren dat hij, naast andere opties, Twitter zou willen overkopen als zijn poll wint, die op het moment van schrijven al meer dan 70% van de meer dan 2 miljoen respondenten 'nee' liet zeggen.

Musk, die ongetwijfeld een begrip is geworden in de crypto-industrie, vooral om zijn stemmingmakerij die als marktmanipulatie wordt betiteld, is niet bang van controverse, vooral wanneer zijn vrijheid of die van anderen wordt bedreigd.

Dit is gebleken tijdens zijn recente beslissing om een lading apparaten van Starlink naar Oekraïne te sturen om te helpen bij het bestrijden van de poging van het Kremlin om de internetverbinding in Oekraïne af te snijden in de voortdurende oorlog.

Op de tweet, die sindsdien meer dan dertigduizend reacties heeft opgeleverd, waarbij de meesten de Tesla CEO oproepen Twitter te kopen of zijn eigen platform te lanceren, is Dogecoin (DOGE) verschillende keren aan het woord gekomen wat heel wat beweging in de community achter de cryptomunt uitlokte.

In het afgelopen jaar heeft Musk zijn sterke steun voor Dogecoin geuit. Naast de verklaring dat het een “duurzame en milieuvriendelijke cryptomunt is in tegenstelling tot Bitcoin”, is Tesla onlangs begonnen met het accepteren van DOGE voor zijn accessoires, met verschillende andere bedrijven zoals AMC die ook de mememunt accepteren voor filmtickets en snoepgoed.

Twitter, aan de andere kant, heeft onlangs een fooienpot gelanceerd voor gebruikers van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), waardoor gebruikers van het platform geld kunnen doneren aan makers.

Op het moment van schrijven is DOGE 27,4% gestegen in de afgelopen 14 dagen en wordt het verhandeld rond $0,1437. De cryptomunt staat echter nog steeds meer dan 80% lager nadat de hype rond mememunten sterk was afgenomen in het derde kwartaal van 2021.

De Dogecoin Foundation heeft in december 2021 voor het eerst in haar geschiedenis een roadmap gepubliceerd. De munt werd gelanceerd in 2013 als een grap tegenover BTC en het had daarom nooit een stappenplan voor het project aangezien niemand DOGE oorspronkelijk serieus nam.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram