x Oud archief

Emirates Airline gaat Bitcoin als betaaloptie toevoegen en NFT collectie lanceren

cryptostheen 1 min lezen

Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft aangekondigd om Bitcoin als betaaloptie toe te voegen en NFT verzamelobjecten verhandelbaar te maken op de website van het bedrijf.

De luchtvaartmaatschappij met zijn hoofdkantoor in Dubai hoopt ook blockchaintechnologie te gebruiken bij het traceren van vliegtuiggegevens, zo verklaarde Emirates chief operating officer Adel Ahmed Al Redha in een bijeenkomst die werd gehouden op de internationale reisbeurs, de Arabian Travel Market.

De COO zei niet wanneer de nieuwe functies beschikbaar zouden zijn, maar onthulde plannen om nieuwe werknemers aan te werven die zich zullen richten op het implementeren en beheren van cryptobetalingen, tracking met blockchain, metaverse en NFT projecten.

Hij voegde eraan toe dat deze plannen deel uitmaken van de strategie van de luchtvaartmaatschappij om de behoeften van klanten beter te “monitoren” en om van de online verkoop een meer “interactief” proces te maken.

Emirates maakte in april voor het eerst zijn plan bekend om “tientallen miljoenen dollars” te besteden aan een strategie om zijn diensten uit te breiden naar de metaverse en om zowel NFT’s als verzamelobjecten als voor werkelijke gebruiksdoeleinden te ontwikkelen, met een lancering die in de komende maanden wordt verwacht.

Naarmate meer in Dubai gevestigde bedrijven blockchain en crypto omarmen, heeft de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai ook zijn officiële uitstapje gemaakt naar de metaverse. De toezichthouder voor digitale activa heeft onlangs virtueel land gekocht in The Sandbox (SAND) metaverse met plannen om een virtueel hoofdkwartier te vestigen.

Een aantal andere luchtvaartmaatschappijen accepteert al cryptomunten als betaling. De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic was de eerste ter wereld die in 2014 betalingen met BTC voor haar vliegtickets accepteerde. Nu accepteert het ook Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE).

In oktober 2021 kondigde president Nayib Bukele van El Salvador aan dat de Centraal-Amerikaanse budget luchtvaartmaatschappij Volaris ook Bitcoin (BTC) zou accepteren, maar dat plan is nog niet uitgevoerd.

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.