15 mei 2022

Emirates Airline gaat Bitcoin als betaaloptie toevoegen en NFT collectie lanceren

De luchtvaartsector begint Bitcoin (BTC) en blockchaintechnologie te omarmen in een poging om meer met klanten te communiceren en zijn bereik uit te breiden.

Emirates, de grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft aangekondigd om Bitcoin als betaaloptie toe te voegen en NFT verzamelobjecten verhandelbaar te maken op de website van het bedrijf.

De luchtvaartmaatschappij met zijn hoofdkantoor in Dubai hoopt ook blockchaintechnologie te gebruiken bij het traceren van vliegtuiggegevens, zo verklaarde Emirates chief operating officer Adel Ahmed Al Redha in een bijeenkomst die werd gehouden op de internationale reisbeurs, de Arabian Travel Market.

De COO zei niet wanneer de nieuwe functies beschikbaar zouden zijn, maar onthulde plannen om nieuwe werknemers aan te werven die zich zullen richten op het implementeren en beheren van cryptobetalingen, tracking met blockchain, metaverse en NFT projecten.

Hij voegde eraan toe dat deze plannen deel uitmaken van de strategie van de luchtvaartmaatschappij om de behoeften van klanten beter te "monitoren" en om van de online verkoop een meer "interactief" proces te maken.

Emirates maakte in april voor het eerst zijn plan bekend om "tientallen miljoenen dollars" te besteden aan een strategie om zijn diensten uit te breiden naar de metaverse en om zowel NFT's als verzamelobjecten als voor werkelijke gebruiksdoeleinden te ontwikkelen, met een lancering die in de komende maanden wordt verwacht.

Naarmate meer in Dubai gevestigde bedrijven blockchain en crypto omarmen, heeft de Virtual Assets Regulatory Authority (VARA) van Dubai ook zijn officiële uitstapje gemaakt naar de metaverse. De toezichthouder voor digitale activa heeft onlangs virtueel land gekocht in The Sandbox (SAND) metaverse met plannen om een virtueel hoofdkwartier te vestigen.

Een aantal andere luchtvaartmaatschappijen accepteert al cryptomunten als betaling. De Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic was de eerste ter wereld die in 2014 betalingen met BTC voor haar vliegtickets accepteerde. Nu accepteert het ook Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE).

In oktober 2021 kondigde president Nayib Bukele van El Salvador aan dat de Centraal-Amerikaanse budget luchtvaartmaatschappij Volaris ook Bitcoin (BTC) zou accepteren, maar dat plan is nog niet uitgevoerd.


Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram