20 januari 2021

Enjin Coin knalt omhoog nadat Japanse autoriteiten ENJ goedkeuren als eerste gaming token

Enjin Coin (ENJ) ontving onlangs de zegen van de Japanese Virtual Currency Exchange Association en wordt zo goedgekeurd voor een notering op de legitieme beurs Coincheck.

Op 19 januari werd de op blockchain gebaseerde Enjin Coin (ENJ) de eerste gaming cryptocurrency die wettelijk werd geautoriseerd voor handel door de Japanese Virtual Currency Exchange Association of JVCEA.

Dit viel samen met een plotselinge stijging van 96% van de dollarwaarde van de munt, die plaatsvond binnen slechts 24 uur, en zag de prijs van ENJ stijgen van $0,2365, tot een hoogste punt in drie jaar van $0,4622.

Historische prijsgrafiek van Enjin Coin (ENJ) // Bron: Coingecko

"Enjin Coin is goedgekeurd door de JVCEA en zal worden genoteerd op de Coincheck exchange, waarmee het een eerste gaming token is die is geautoriseerd voor gebruik in Japan", zei de officiële aankondiging.

Vanaf 26 januari wordt Enjin Coin het eerste gaming token dat op Coincheck wordt vermeld, en één van de 15 digitale valuta's die vermeld staan, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en meer. ENJ kan worden gekocht met JPY en kan worden verhandeld tegen BTC.

Enjin zijn weg naar de Japanse markt werd vooruit geholpen door Hashport Accelerator. Seihaku Yoshida, CEO van HashPort, zei:

“Enjin heeft een gedurfde toezegging gedaan om de Japanse markt te betreden in 2019, vastbesloten om hun bedrijf sterk te laten groeien, ongeacht de marktomstandigheden. Na meer dan een jaar van zorgvuldig onderzoek is de goedkeuring en notering van Enjin Coin op Coincheck een belangrijke mijlpaal voor Enjin en de acceptatie van zijn blockchain-platform in Japan."

Maxim Blagov, CEO van Enjin, zei dat het bedrijf hoopte te profiteren van het opzetten van een winkel in één van de drukste gaming-markten ter wereld, en wilde profiteren van de nationale cultuur van technologische innovatie:

“Van Super Mario tot Pokémon en Final Fantasy, Japan is de thuisbasis van baanbrekende games die een blijvende plaats innemen in de popcultuur. De Japanse innovatiecultuur is direct in lijn met die van Enjin. We geloven dat enkele van 's werelds beste blockchain games afkomstig zullen zijn van de Japanse gaming-industrie, en we zullen er zijn om hen te helpen deze krachtige technologie ten volle te benutten."

Enjin Coin werd voor het eerst aangekondigd in 2017 en lanceerde het jaar daarop zijn mainnet. In 2019 haalde Enjin de krantenkoppen nadat was aangekondigd dat Enjin Coin zou worden betrokken als één van de applicaties die eigen zijn aan de toen nieuw uitgebrachte smartphone.


20/01/2021 - 13u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram