12 mei 2021

EOS stijgt 50% nadat Block.one $10 miljard investeert voor een nieuwe cryptobeurs

De prijs van het EOS token is sterk gestegen, maar de ontwikkeling op het netwerk is gedaald. Kan een met EOS geïntegreerde cryptobeurs helpen?

Om een gecentraliseerde cryptocurrency exchange te starten, hebt u veel liquiditeit nodig om transacties mogelijk te maken en kopers en verkopers aan te trekken.

Block.one, het softwarebedrijf achter het EOSIO blockchain-platform, heeft $10 miljard bijeengebracht om Bullish Global van de grond te krijgen. Block.one leverde 164.000 Bitcoin ($9,25 miljard), 20 miljoen EOS tokens ($250 miljoen) en $100 miljoen in contanten, en haalde ook nog eens $300 miljoen aan strategische financiering op.

EOS genoot gisteren dan ook het beste van alle top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, toen het van $9,32 naar $14,66 steeg nadat het nieuws bekend was geworden. De stijging van meer dan 50% sinds gisteren versloeg andere populaire activa zoals YFI en MATIC, volgens gegevens van Coingecko.

Historische prijsgrafiek van EOS // Bron: Coingecko

Volgens een release die is gepubliceerd, zal het platform - genaamd "Bullish Global" - draaien op het EOS blockchainnetwerk.

Als onderdeel van de aankondiging onthulde de EOSIO-ontwikkelaar dat het $10 miljard aan kapitaal had opgehaald voor zijn cryptobeurs. Dit bedrag omvat $300 miljoen aan investeerdersfinanciering van onder meer Peter Thiel en Mike Novogratz, evenals vermogensbeheerders Alan Howard en Louis Bacon.

In januari kwam er naar buiten dat Block.one ongeveer 140.000 Bitcoin (BTC) in portefeuille had. In een reactie op de geplande crypto exchange zei Block.one CEO Brendan Blumer:

“De Bullish Global cryptobeurs zal gebruikmaken van blockchaintechnologie en een nieuwe marktarchitectuur om een ​​revolutie teweeg te brengen in het high-performance handelslandschap door op transparante wijze dure functies van derde partijen te automatiseren en deze om te zetten in opbrengstgenererende portfoliobeheertools om instellingen en individuen betere en veiligere toegang te bieden tot de nieuwste investeringsstrategieën voor cryptocurrencies."

Het bedrijf heeft onthuld dat Bullish Global kenmerken van zowel een gecentraliseerde als een gedecentraliseerde crypto exchange zal combineren. Block.one verklaarde ook dat het geplande handelsplatform als een onafhankelijke entiteit zal functioneren.

Behalve het aanbieden van geautomatiseerde market making -diensten, zal Bullish Global ook kredietmarkten en portfoliobeheertools voor gebruikers aanbieden.

De serieuze geldinvestering door Block.one kan een noodzaak zijn om relevant te blijven. Volgens een rapport van Outlier Ventures uit juni 2020 verloor EOS 85% van zijn ontwikkelaars in de loop van één jaar, omdat de Github-updates verdampten tot slechts 6% van het niveau van het voorgaande jaar.

Ontwikkelaars per platform // Bron: Outlier Ventures

Het meest recente Development Trends Report 2021 van Outlier Ventures suggereerde dat de neerwaartse trend zich na dat Q2-rapport had voortgezet. Terwijl TRON en EOS achteruitgingen, kregen andere "Ethereum killers" zoals Polkadot (DOT), Cosmos (ATOM) en Solana (SOL) er een resem ontwikkelaars bij.

Maar $10 miljard kan een lange weg afleggen. Het is meer dan de volledige marktkapitalisatie van Monero, Algorand, Maker of EOS.


12/05/2021 - 03u00
Stijn van DCN

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox


Steun ons

Help ons volledig gratis
en advertentievrij te blijven
Doneer

BTC: bc1q6nt2u2u539kjgfn5hj8g9f8xk2hnwuudlrlnr9

Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram