Dutch Crypto News
7 januari 2021

ETH op weg naar zijn recordhoogte van 2018 terwijl Bitcoin $37.000 breekt

ETH brak voor het eerst in bijna 3 jaar boven $1.200, waardoor de winst op een week tijd toeneemt tot 62%.

Een bullish momentum rond Ethereum (ETH) nam woensdag toe, toen de op één na grootste cryptocurrency voor het eerst in drie jaar boven de $1.200 uitkwam. De winsten werden grotendeels aangedreven door een samenvloeiing van fundamentele factoren, waaronder de parabolische rally van Bitcoin, de verwachting van ETH futures-contracten en een stijgende DeFi-sector.

Ethereum bereikt prijs van $1.200

De waarde van Ether piekte op $1.224,11 op Binance, de hoogste waarde sinds januari 2018, net voordat de markt de top bereikte. Op het moment van schrijven is ETH in de afgelopen 24 uur bijna 9% gestegen en handelde hij net boven $1.210. De cryptocurrency is de afgelopen week meer dan 60% gestegen, waardoor de marktkapitalisatie op meer dan $138 miljard komt.

ETH / USDT (dagelijkse grafiek) - Binance (Tradingview)

In het huidige tempo lijkt Ethereum klaar om zijn vorige recordhoogte van $1.432,88 te breken, mogelijks in de komende dagen.

Bitcoin stuwt cryptomarkt omhoog

Naarmate 2021 toeneemt, is de aantrekkingskracht van Bitcoin op de bredere cryptomarkt toegenomen. De pionierende cryptocurrency heeft net een piek bereikt van $37.699 en lijkt te willen blijven stijgen.

In de afgelopen maand is Bitcoin bijna 90% gestegen als gevolg van de groeiende institutionele interesse en een aanbodschaarste die het beschikbare aanbod beperkt. Ether en andere digitale middelen hebben geprofiteerd van het leiderschapstempo van Bitcoin. Er zijn zelfs aanwijzingen dat institutionele beleggers ETH in de gaten houden, aangezien de Bitcoin-handel vol raakt met het ‘grote geld’.

CME gaat ETH futures lanceren

CME Group heeft ook een groeiende institutionele interesse in Ethereum vastgesteld en heeft plannen aangekondigd om volgende maand een nieuw ETH futures-product te lanceren.

Vanaf 8 februari krijgen handelaren de mogelijkheid om via gereguleerde beurzen op Ethereum te wedden. Het nieuwe futures-product, de CME CF Ether Reference Rate genoemd, zal handelaren een efficiëntere blootstelling aan het digitale activum bieden, waardoor een bredere prijsontwikkeling en mogelijk een hogere acceptatie binnen institutionele kringen mogelijk wordt.

DeFi-hype is nog niet volledig voorbij

Hoewel de echte DeFi-rage lijkt te zijn afgenomen na de historische hoogtepunten van afgelopen zomer, groeit het ecosysteem mee met de bredere markt. Vanaf woensdag had vrijwel elke grote DeFi-munt in de top 20 wekelijkse winsten met dubbele cijfers gerapporteerd - sommige overtroffen zelfs de explosieve prijsgroei van Ethereum.

Omdat veel DeFi-projecten op Ethereum zijn gebouwd, heeft de subklasse een positieve invloed op de ETH-prijs. Volgens CoinMetrics zou de opkomst van DeFi de groei van Ethereum op de lange termijn kunnen voeden.

Gegevens uit de sector onthullen ook een substantiële toename van de totale waarde die vergrendeld is (TVL) in DeFi-projecten. Volgens de laatste data was meer dan $22 miljard opgesloten in het ecosysteem, het hoogste ooit dat werd geregistreerd.

Totale waarde vergrendeld in DeFi // Bron: Defipulse

Join ons op Telegram!
Crypto Chat | News Only

07/01/2021 - 06u00
Stijn van DCN

< terug naar nieuwsoverzicht

Praat mee

Volg ons op Telegram!

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


Steun ons

Ethereum Main Network
0x30bD9a517E199CfC918c7aDeE95C7aF26413ff7d
Bitcoin (BTC)
1CgGCh3mq8wKsbUCuRWLzTTm4edGP8jmEk
Cryptocurrency news & learning platform
All Rights Reserved © 2020 - 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram