x Oud archief

Ethereum 2.0 dichterbij na lancering deposit contract

cryptostheen 2 min lezen

De eerste versie van Ethereum 2.0 wordt op 1 december gelanceerd, volgens een blogpost van de Ethereum Foundation vandaag, zolang aan bepaalde criteria wordt voldaan. De blockchain-upgrade, die het netwerk naar een proof-of-stake consensusmechanisme verandert, stelt Ethereum holders in staat om hun coins in te zetten om het netwerk te helpen runnen, in plaats van mining blocks zoals momenteel het geval is.

Zolang er 16.384 validators op het netwerk zijn, staat de lancering gepland op 1 december om 12u00 UTC. Elke validator moet 32 ETH inzetten, momenteel ter waarde van $12.800 – voor een totaalbedrag van bijna $210 miljoen.

Het vereiste bedrag moet minimaal zeven dagen vóór de verwachte lanceringsdatum van 1 december worden verzameld. Als dat niet het geval is, wordt de lancering uitgesteld tot zeven dagen nadat de drempel is bereikt.

De aankondiging markeert de eerste keer een duidelijke datum voor de lancering van Ethereum 2.0, na vele jaren van vertraging.

Het deposit contract (stortingscontract) en de binnenkort te lanceren Beacon-chain vertegenwoordigen een cruciale stap in de richting van een toekomst die medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zo’n zeven jaar geleden voor zich zag.

Die visie is in fasen uitgerold, om nog maar te zwijgen van de vele horten en stoten. Buterin en andere ontwikkelaars hebben een vierdelige release van Eth 2.0 uitgevoerd: Frontier, Homestead, Metropolis en Serenity.

Elke opeenvolgende fase voegde nieuwe functies toe voor de huidige mainchain en de toekomstige PoS-blockchain door middel van zogenaamde hard forks of codewijzigingen.

Naast het officiële deposit contract zelf, is de release een tool voor het genereren van de keys die nodig zijn om stortingen te doen op Eth 2.0.

LET OP: Stuur geen ETH naar het deposit contract! Het verzenden van Eth naar dit contractadres zal resulteren in een mislukte transactie en betekent niet dat u op Eth2 aan staking doet.

Naast de aankondiging, ging de prijs van ETH sterk omhoog met een prijsbeweging van $383 naar $398 (3,9%) en slaagde erin om bijna 7% toename bij te boeken – na het dieptepunt rond $377 – tot aan de daily close van $402,41 (+ 3,76% / 24h).

Mogelijk scenario bij bullish break-out #ETH #ETHUSDT (daily) – Binance Spot

Bovenstaand mogelijk scenario bij een bullish break-out van de pennant zou een welgekomen verschuiving in het momentum voor Ethereum-investeerders zijn. Met een prijs van $370 eerder deze week, leek Ether zich even klaar te maken om terug lagere niveaus te gaan testen.

De informatie op deze website is louter informatief en geen financieel advies.


[mcrypto id=”8446″]

Volg ons nu ook op Telegram!

5/11/2020 – 02u00
Stijn van DCN

Delen
Meer van Dutch Crypto News

Crypto Nieuws Vlaanderen, België & Nederland

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief in uw mailbox.

Geweldig! Je hebt je succesvol aangemeld.

Welkom terug! U bent succesvol aangemeld.

U bent succesvol ingeschreven op Dutch Crypto News.

Succes! Controleer uw e-mail voor de magische link om in te loggen.

Succes! Uw factureringsgegevens zijn bijgewerkt.

Uw facturering is niet bijgewerkt.